Rosseels Printing blijft zijn naam en gebouwen behouden. Michel Rosseels, de huidige afgevaardigde bestuurder van het bedrijf, krijgt de dagelijkse leiding. De machines worden verkocht en 10 banen van de 23 worden geschrapt.

Met deze overname krijgt Albe De Coker niet alleen een nieuw klantenbestand in handen, maar breidt het bedrijf zijn werkgebied ook uit tot Vlaams-Brabant. Albe De Coker had enkele maanden geleden ook al het Oostendse Goekint Graphics overgenomen.

"We nemen een gezond bedrijf over," onderstreept Luc De Coker: Rosseels Printing - een handelsdrukkerij met offsetpersen (plano) en digitale persen - heeft de voorbije jaren zijn omzet wel zien dalen, maar is altijd winstgevend gebleven. In 2011 boekte Rosseels een omzet van 4 miljoen € en haalde het een winst van 180.000 €. Van zijn kant haalde Albe De Coker in 2011 een omzet van 56,2 miljoen €, bijna 7% meer dan in 2010, met een winst van 680.000 €.

Ook al betreurt Roger Van Vlasselaer, BBTK-secretaris van Leuven, het verlies van 10 banen, toch is hij van mening dat de toenadering een goede zaak is: "De heer Rosseels had de keuze om te verkopen of om zijn bedrijf nog enkele jaren voort te zetten voor hij zou moeten sluiten. Nu wordt hier tenminste een deel van de activiteiten behouden. Ik wil onderstrepen dat de overnemer aanzienlijke inspanningen geleverd heeft om de sociale impact beperkt te houden. Voor de 10 betrokken werknemers werd een oplossing gezocht, via brugpensioen of outplacement. Alles is heel correct verlopen."

Rosseels Printing blijft zijn naam en gebouwen behouden. Michel Rosseels, de huidige afgevaardigde bestuurder van het bedrijf, krijgt de dagelijkse leiding. De machines worden verkocht en 10 banen van de 23 worden geschrapt. Met deze overname krijgt Albe De Coker niet alleen een nieuw klantenbestand in handen, maar breidt het bedrijf zijn werkgebied ook uit tot Vlaams-Brabant. Albe De Coker had enkele maanden geleden ook al het Oostendse Goekint Graphics overgenomen. "We nemen een gezond bedrijf over," onderstreept Luc De Coker: Rosseels Printing - een handelsdrukkerij met offsetpersen (plano) en digitale persen - heeft de voorbije jaren zijn omzet wel zien dalen, maar is altijd winstgevend gebleven. In 2011 boekte Rosseels een omzet van 4 miljoen € en haalde het een winst van 180.000 €. Van zijn kant haalde Albe De Coker in 2011 een omzet van 56,2 miljoen €, bijna 7% meer dan in 2010, met een winst van 680.000 €. Ook al betreurt Roger Van Vlasselaer, BBTK-secretaris van Leuven, het verlies van 10 banen, toch is hij van mening dat de toenadering een goede zaak is: "De heer Rosseels had de keuze om te verkopen of om zijn bedrijf nog enkele jaren voort te zetten voor hij zou moeten sluiten. Nu wordt hier tenminste een deel van de activiteiten behouden. Ik wil onderstrepen dat de overnemer aanzienlijke inspanningen geleverd heeft om de sociale impact beperkt te houden. Voor de 10 betrokken werknemers werd een oplossing gezocht, via brugpensioen of outplacement. Alles is heel correct verlopen."