Cerutti in moeilijkheden

06/05/13 om 00:00 - Bijgewerkt op 05/05/13 om 23:59

Bron: Grafisch Nieuws

Op vraag van de vakbonden liepen de werknemers van Cerutti op 1 mei vooraan in de optocht in Casale Monferrato (Piemont). Hun fabriek wordt immers met sluiting bedreigd nadat de Italiaanse constructeur in februari onder concordaat geplaatst werd.

Cerutti in moeilijkheden

De Officine Meccaniche Giovanni Cerutti, een dochteronderneming van de groep Cerutti, is de grootste constructeur ter wereld van diepdrukpersen voor de uitgeverssector. Het bedrijf dat al sinds verscheidene maanden zware moeilijkheden kent, is half februari een concordaatprocedure gestart waardoor het voorlopig tot juni tegen zijn schuldeisers beschermd is. De andere activiteiten van de groep - diepdruk-, flexopersen en snij- en afwerkuitrusting voor verpakkingen - vallen niet onder die procedure.

Cerutti heeft aangekondigd zijn activiteiten op het vlak van de diepdruk voor de uitgeverswereld te herstructureren om zijn kosten te verminderen. De historische vestiging van Casale Monferrato zou gesloten worden en alle activiteiten zouden in de nieuwere vestiging van Vercelli geconcentreerd worden. Volgens het plan zouden 170 banen in Casale Monferrato geschrapt worden, terwijl er 130 medewerkers naar Vercelli overgeplaatst zouden worden.

In maart had Cerutti al zijn dochteronderneming Flexotecnica aan KBA verkocht. Flexotecnica is gespecialiseerd in de bouw van flexopersen voor soepele dragers.

Lees meer over: