De Officine Meccaniche Giovanni Cerutti, een dochteronderneming van de groep Cerutti, is de grootste constructeur ter wereld van diepdrukpersen voor de uitgeverssector. Het bedrijf dat al sinds verscheidene maanden zware moeilijkheden kent, is half februari een concordaatprocedure gestart waardoor het voorlopig tot juni tegen zijn schuldeisers beschermd is. De andere activiteiten van de groep - diepdruk-, flexopersen en snij- en afwerkuitrusting voor verpakkingen - vallen niet onder die procedure.

Cerutti heeft aangekondigd zijn activiteiten op het vlak van de diepdruk voor de uitgeverswereld te herstructureren om zijn kosten te verminderen. De historische vestiging van Casale Monferrato zou gesloten worden en alle activiteiten zouden in de nieuwere vestiging van Vercelli geconcentreerd worden. Volgens het plan zouden 170 banen in Casale Monferrato geschrapt worden, terwijl er 130 medewerkers naar Vercelli overgeplaatst zouden worden.

In maart had Cerutti al zijn dochteronderneming Flexotecnica aan KBA verkocht. Flexotecnica is gespecialiseerd in de bouw van flexopersen voor soepele dragers.

De Officine Meccaniche Giovanni Cerutti, een dochteronderneming van de groep Cerutti, is de grootste constructeur ter wereld van diepdrukpersen voor de uitgeverssector. Het bedrijf dat al sinds verscheidene maanden zware moeilijkheden kent, is half februari een concordaatprocedure gestart waardoor het voorlopig tot juni tegen zijn schuldeisers beschermd is. De andere activiteiten van de groep - diepdruk-, flexopersen en snij- en afwerkuitrusting voor verpakkingen - vallen niet onder die procedure. Cerutti heeft aangekondigd zijn activiteiten op het vlak van de diepdruk voor de uitgeverswereld te herstructureren om zijn kosten te verminderen. De historische vestiging van Casale Monferrato zou gesloten worden en alle activiteiten zouden in de nieuwere vestiging van Vercelli geconcentreerd worden. Volgens het plan zouden 170 banen in Casale Monferrato geschrapt worden, terwijl er 130 medewerkers naar Vercelli overgeplaatst zouden worden. In maart had Cerutti al zijn dochteronderneming Flexotecnica aan KBA verkocht. Flexotecnica is gespecialiseerd in de bouw van flexopersen voor soepele dragers.