In het redactioneel van het recentste nummer van Factua (nr. 10) wordt een tipje van de sluier opgelicht: de commissie "1 voor 2011" die met de modernisering belast is, heeft onlangs de ontwerpteksten voor de nieuwe statuten, budgetten en het organigram, die in samenwerking met de nieuwe algemeen directeur Geert Heylen opgesteld werden, goedgekeurd.

Er is nog niets officieel, maar het is duidelijk dat Febelgra de administratie wil vereenvoudigen en de beheersorganen wil centraliseren. Dat impliceert dat de regionale structuren (Febelgra Vlaanderen, Wallonië en Brussel met hun respectieve raden van beheer) zullen verdwijnen. Regionale kantoren zouden echter nog voor een lokale verankering zorgen.

De details van de hervorming worden begin 2012 meegedeeld.

In het redactioneel van het recentste nummer van Factua (nr. 10) wordt een tipje van de sluier opgelicht: de commissie "1 voor 2011" die met de modernisering belast is, heeft onlangs de ontwerpteksten voor de nieuwe statuten, budgetten en het organigram, die in samenwerking met de nieuwe algemeen directeur Geert Heylen opgesteld werden, goedgekeurd. Er is nog niets officieel, maar het is duidelijk dat Febelgra de administratie wil vereenvoudigen en de beheersorganen wil centraliseren. Dat impliceert dat de regionale structuren (Febelgra Vlaanderen, Wallonië en Brussel met hun respectieve raden van beheer) zullen verdwijnen. Regionale kantoren zouden echter nog voor een lokale verankering zorgen. De details van de hervorming worden begin 2012 meegedeeld.