"We zijn een organisatie die naar haar klanten luistert: heel wat leveranciers en leden hebben gevraagd om de plek te veranderen," zegt Jacob Mathew, voorzitter van de WAN-IFRA. "Dat heeft niets te maken met eventuele tekortkomingen van het beurscentrum in Madrid. Een groot aantal van onze klanten verkiest echter een plek die centraal in Europa ligt en die gemakkelijker en goedkoper te bereiken is." Een vergelijkbare beslissing was al eens in 2000 genomen, toen de beurs van Stockholm naar Amsterdam verkaste.

De datums van de 'World Publishing - Ifra Expo' blijven onveranderd: van 29 tot 31 oktober 2012 in de Frankfurt Messe. De beurs van vorig jaar in Wenen had 8000 bezoekers uit meer dan 90 landen en 306 exposanten aangetrokken.

"We zijn een organisatie die naar haar klanten luistert: heel wat leveranciers en leden hebben gevraagd om de plek te veranderen," zegt Jacob Mathew, voorzitter van de WAN-IFRA. "Dat heeft niets te maken met eventuele tekortkomingen van het beurscentrum in Madrid. Een groot aantal van onze klanten verkiest echter een plek die centraal in Europa ligt en die gemakkelijker en goedkoper te bereiken is." Een vergelijkbare beslissing was al eens in 2000 genomen, toen de beurs van Stockholm naar Amsterdam verkaste. De datums van de 'World Publishing - Ifra Expo' blijven onveranderd: van 29 tot 31 oktober 2012 in de Frankfurt Messe. De beurs van vorig jaar in Wenen had 8000 bezoekers uit meer dan 90 landen en 306 exposanten aangetrokken.