Fiery-techniek stuurt Landa-nanoprinters aan

03/02/14 om 00:00 - Bijgewerkt op 02/02/14 om 23:59

Bron: Grafisch Nieuws

Langzamerhand beginnen de contouren van de printers met nanotechnologie van Benny Landa duidelijk te worden. Mag ook wel, want eind dit jaar moeten de eerste bètasites gaan draaien.

Fiery-techniek stuurt Landa-nanoprinters aan

In november maakte Landa bekend dat zijn nieuwe persen/printers op een onderstel van Komori gebouwd gaan worden. Nu laat EFI weten dat zij het Digital Front End (DFE) gaan bouwen. Dat zal gebaseerd zijn op de bekende Fiery-technologie, die ook al veel van de huidige grafische printers kan aansturen.

EFI laat weten dat het DFE vier- tot achtkleurenprinten zal aankunnen, dat bedieners tot op het laatste moment wijzigingen zullen kunnen aanbrengen, zullen kunnen proofen en haastklussen tussendoor zullen kunnen draaien. Het front end zal ook productiedata vergaren en closed loop-kleurcontrole bieden. Variabel dataprinten en oplage 1 gaan tot de mogelijkheden behoren. Het DFE moet klaar zijn voor de eerste bètamachines van de Landa S10 B1-vellenpers, die volgens het EFI-bericht in het vierde kwartaal van dit jaar gaan draaien.

Over de status van de rotatieprinters zwijgt Landa sinds de introductie op Drupa 2012 in alle talen.

bron: EFI, Graficus

Lees meer over: