Franse fabriek van Goss dicht

26/08/13 om 00:00 - Bijgewerkt op 25/08/13 om 23:59

Bron: Grafisch Nieuws

In april brachten we het nieuws dat het Franse filiaal van Goss International onder juridisch toezicht werd geplaatst om zijn precaire financiële situatie recht te trekken. Nu gaat de fabriek in het Franse Montataire ten noorden van Parijs definitief dicht.

Franse fabriek van Goss dicht

Het Franse filiaal van Goss International dat 433 medewerkers telt, had zes maanden bescherming tegen zijn schuldeisers gekregen om onder het toezicht van een door de rechtbank aangeduide beheerder herstructureringen door te voeren. Volgens de directie was de reden de blijvende achteruitgang van de markt die 'sinds 2007 drie keer kleiner geworden is'.

Goss France heeft een fabriek in Montataire, ten noorden van Parijs, waar 323 medewerkers de rotatiepersen assembleren. Een andere site, in Nantes, telt 110 medewerkers die actief zijn op het vlak van advies en dienstverlening.

Volgens Franse regionale kranten, blijft er voor honderddertig man zicht op werk op een nog nader te bepalen locatie in de nabijheid van Parijs. Ook service en onderdelenlevering voor de Europese klanten zou vandaar plaatsvinden.

Goss International, waarvan het hoofdkantoor in New Hampshire (VS) gevestigd is, is sinds 2010 eigendom van de Chinese groep Shanghai Electric. De moederonderneming zelf gaat Goss France overnemen. Goss Europe, een nieuw opgerichte dochter, betaalt 2,4 miljoen euro voor de beide Franse locaties en zou 123 man tewerkstellen.

Lees meer over: