De nieuwe statuten moeten nog door de leden worden bekrachtigd, waarvoor een tweederde meerderheid is vereist. Dat zou moeten gebeuren op de algemene vergadering van 27 maart of 20 april.

De belangrijkste krachtlijnen van de nieuwe statuten zijn:

-de vzw's Febelgra Federaal, Febelgra Vlaanderen, Febelgra Wallonië en Febelgra Brussels-Hoofdstedelijk Gewest worden ondergebracht in een eengemaakte nationale vzw.

-de raad van bestuur van Febelgra zal bestaan uit 19 bestuurders die rechtstreeks worden voorgedragen door de verschillende regionale kamers.

-de medewerkers van Febelgra zullen binnen afzienbare tijd op één locatie in Brussel werken.

De maatregelen zijn onder andere het gevolg van een economische noodzaak. De kantoren in Antwerpen, Brugge en Gosselies gaan dicht. Het eigen gebouw in Antwerpen zal worden verhuurd. Vier mensen verhuizen van de regio's naar het hoofdkwartier van Febelgra in de Barastraat in Brussel. De ploeg zal er 15 medewerkers tellen.

De nieuwe statuten moeten nog door de leden worden bekrachtigd, waarvoor een tweederde meerderheid is vereist. Dat zou moeten gebeuren op de algemene vergadering van 27 maart of 20 april.De belangrijkste krachtlijnen van de nieuwe statuten zijn:-de vzw's Febelgra Federaal, Febelgra Vlaanderen, Febelgra Wallonië en Febelgra Brussels-Hoofdstedelijk Gewest worden ondergebracht in een eengemaakte nationale vzw.-de raad van bestuur van Febelgra zal bestaan uit 19 bestuurders die rechtstreeks worden voorgedragen door de verschillende regionale kamers.-de medewerkers van Febelgra zullen binnen afzienbare tijd op één locatie in Brussel werken.De maatregelen zijn onder andere het gevolg van een economische noodzaak. De kantoren in Antwerpen, Brugge en Gosselies gaan dicht. Het eigen gebouw in Antwerpen zal worden verhuurd. Vier mensen verhuizen van de regio's naar het hoofdkwartier van Febelgra in de Barastraat in Brussel. De ploeg zal er 15 medewerkers tellen.