Als verantwoording voor zijn beslissing zegt Benny Landa dat hij geen bestellingen meer wil aannemen voor machines die nog niet op de markt zijn. "In de unieke situatie waarin we ons bevinden, met 400 voorbestellingen, is het niet nodig om op internationale beurzen machines te tonen om onze commerciële doelstellingen te bereiken," verklaarde hij. Landa Corporation zal in mei 2013 ook niet op China Print aanwezig zijn.

Die nieuwe afzegging vult het lijstje aan: Agfa, Heidelberg, HP en Xerox hadden eerder ook al afgezegd. En dan zeggen we niets over andere belangrijke namen die afwezig blijven. KBA, Komori, manroland (sheetfed zowel als web systems) staan op het ogenblik al evenmin op de exposantenlijst en dat betekent dat Ipex wellicht geen enkele grote offsetconstructeur zal herbergen. De belangrijkste namen op de affiche zijn nu Canon, Fujifilm, Kodak, KonicaMinolta, Ricoh, Screen of nog Xeikon.

De organisatoren van Ipex van hun kant hopen nog om enkele van de afwezigen van mening te doen veranderen. Ze hebben enkele resultaten onthuld van een onderzoek dat eind januari verschijnt en dat het belang van de internationale beurzen onderstreept voor de bezoekers. De Ipex maakt zich ook klaar om het programma van de Global Print Summit voor te stellen, een reeks van lezingen op hoog niveau die parallel met de beurs georganiseerd wordt. Een van de sprekers zou ... Benny Landa zijn!

Als verantwoording voor zijn beslissing zegt Benny Landa dat hij geen bestellingen meer wil aannemen voor machines die nog niet op de markt zijn. "In de unieke situatie waarin we ons bevinden, met 400 voorbestellingen, is het niet nodig om op internationale beurzen machines te tonen om onze commerciële doelstellingen te bereiken," verklaarde hij. Landa Corporation zal in mei 2013 ook niet op China Print aanwezig zijn. Die nieuwe afzegging vult het lijstje aan: Agfa, Heidelberg, HP en Xerox hadden eerder ook al afgezegd. En dan zeggen we niets over andere belangrijke namen die afwezig blijven. KBA, Komori, manroland (sheetfed zowel als web systems) staan op het ogenblik al evenmin op de exposantenlijst en dat betekent dat Ipex wellicht geen enkele grote offsetconstructeur zal herbergen. De belangrijkste namen op de affiche zijn nu Canon, Fujifilm, Kodak, KonicaMinolta, Ricoh, Screen of nog Xeikon. De organisatoren van Ipex van hun kant hopen nog om enkele van de afwezigen van mening te doen veranderen. Ze hebben enkele resultaten onthuld van een onderzoek dat eind januari verschijnt en dat het belang van de internationale beurzen onderstreept voor de bezoekers. De Ipex maakt zich ook klaar om het programma van de Global Print Summit voor te stellen, een reeks van lezingen op hoog niveau die parallel met de beurs georganiseerd wordt. Een van de sprekers zou ... Benny Landa zijn!