Kodak kondigt een Prosper-systeem aan met een snelheid van meer dan 300 m/min

12/03/12 om 18:00 - Bijgewerkt om 17:59

Bron: Grafisch Nieuws

Vorige week gaf Kodak meer uitleg over zijn plannen voor de volgende drupa. De slogan waarmee Kodak in Düsseldorf uitpakt, is "Yellow changes everything" (geel verandert alles). Daarmee wil het bedrijf dat nog altijd onder Chapter 11 (bescherming tegen schuldeisers) werkt, de huidige problemen overstijgen en zich aan een roemrijk verleden optrekken.

Kodak kondigt de lancering van de Prosper 6000XL aan, een inkjetsysteem dat de symbolische grens van 1000 voet/minuut (304 m/min bij 133 lpi, 198 m/min bij 175 lpi) neerhaalt en bedoeld is voor maandelijkse volumes tot 160 miljoen A4-kleurenpagina's. De nieuwe Prosper is onder andere uitgerust met een coatingeenheid die het mogelijk maakt om standaard gestreken en ongestreken papieren te bedrukken. Kodak mikt met deze machine op de markt van het handelsdrukwerk, de direct mail en de publicaties.

Andere nieuwigheden zijn aangekondigd voor de digitale tonerpers Nexpress 9600, die nu van een vijfde drukeenheid voorzien is waarop allerlei effecten (goudkleur, parelmoer en fluoroze) mogelijk zijn. Die effecten zijn een nieuwe toepassing van de 'dimensionale' druktechnologie van Kodak.

Kodak heeft daarnaast nog zijn partnership met Timsons een officieel tintje gegeven. De nieuwe digitale pers van Timsons, de T-Press, wordt met de druktechnologie Kodak Stream uitgerust - dezelfde techniek die in de reeks Prosper toegepast wordt. De T-Press, die een snelheid van 200 m/min heeft, is geïntegreerd in de Bookjet, een lijn voor de productie op aanvraag van boeken, die op de stand van Kolbus te zien zal zijn.

Dezelfde Stream-technologie wordt overigens door Ryobi in een hybride pers (offset en digitale druk) van het formaat B2 toegepast. Het ontwerp van die pers was eerder al op de IGAS 2011 voorgesteld.

Lees meer over: