Op 30 april volgt Willem-Alexander koningin Beatrix op die beslist heeft om na 33 jaar troonsafstand te doen. Het tijdschrift Vorsten, een uitgave van Sanoma, wou de gebeurtenis extra in de verf zetten met een speciale omslag die door de Belgische drukker Crea (uit Roeselare) vervaardigd is. Dankzij de lenticular-druk, een specialiteit van Crea, lopen de gezichten van de twee vorsten, afhankelijk van de gezichtshoek, naadloos in elkaar over.

Door verschillende beelden te combineren, maakt de lenticular-druk het mogelijk om uiteenlopende en spectaculaire effecten te verkrijgen: morphing, simulatie van beweging of reliëf, ... Erik Hannema van Sanoma Media toont zich enthousiast: "De troonswissel is een ideaal moment om die lenticular-uitdaging aan te gaan. Dankzij Crea hebben wij deze omslag kunnen realiseren."

Voor Mattias Verhaeghe van Crea die als geen ander met de lenticular-techniek vertrouwd is, is deze omslag toch een unieke prestatie: "We passen de lenticular-effecten vaak toe op prentkaarten, latten, affiches, POS-materiaal of verpakkingen. Bij deze omslag was het echter van belang dat we over foto's van de Koningin en van de Prins van Oranje konden beschikken die vloeiend in elkaar overliepen." De diensten van het Nederlandse koningshuis stelden slechts een beperkte keuze foto's ter beschikking en dat heeft de drukvoorbereiding er niet eenvoudiger op gemaakt. "Deze lenticular-cover vereiste geduld, kennis en deskundigheid, maar we hebben dan ook een resultaat gekregen waar alle betrokkenen trots op zijn."

Op 30 april volgt Willem-Alexander koningin Beatrix op die beslist heeft om na 33 jaar troonsafstand te doen. Het tijdschrift Vorsten, een uitgave van Sanoma, wou de gebeurtenis extra in de verf zetten met een speciale omslag die door de Belgische drukker Crea (uit Roeselare) vervaardigd is. Dankzij de lenticular-druk, een specialiteit van Crea, lopen de gezichten van de twee vorsten, afhankelijk van de gezichtshoek, naadloos in elkaar over. Door verschillende beelden te combineren, maakt de lenticular-druk het mogelijk om uiteenlopende en spectaculaire effecten te verkrijgen: morphing, simulatie van beweging of reliëf, ... Erik Hannema van Sanoma Media toont zich enthousiast: "De troonswissel is een ideaal moment om die lenticular-uitdaging aan te gaan. Dankzij Crea hebben wij deze omslag kunnen realiseren."Voor Mattias Verhaeghe van Crea die als geen ander met de lenticular-techniek vertrouwd is, is deze omslag toch een unieke prestatie: "We passen de lenticular-effecten vaak toe op prentkaarten, latten, affiches, POS-materiaal of verpakkingen. Bij deze omslag was het echter van belang dat we over foto's van de Koningin en van de Prins van Oranje konden beschikken die vloeiend in elkaar overliepen." De diensten van het Nederlandse koningshuis stelden slechts een beperkte keuze foto's ter beschikking en dat heeft de drukvoorbereiding er niet eenvoudiger op gemaakt. "Deze lenticular-cover vereiste geduld, kennis en deskundigheid, maar we hebben dan ook een resultaat gekregen waar alle betrokkenen trots op zijn."