"De papierindustrie zal er hierdoor over twintig jaar heel anders uitzien dan nu", aldus de vereniging van Nederlandse papier- en kartonfabrieken (VNP).

TU/e-hoogleraar Maaike Kroon ontdekte dat houtvezels makkelijk oplossen in bepaalde 'deep eutectic solvents' (DES): "Het oplossen van de houtsnippers was tot nu toe geen optie, doordat lignine niet oplost. Met het nieuwe (volledig plantaardige) oplosmiddel kan dat wél. Bovendien levert het nieuwe proces zeer zuivere lignine op, die de papiersector kan inzetten bij het ontwikkelen van nieuwe toepassingen en markten, bijvoorbeeld de productie van afbreekbare plastics."

"De papierindustrie zal er hierdoor over twintig jaar heel anders uitzien dan nu", aldus de vereniging van Nederlandse papier- en kartonfabrieken (VNP).TU/e-hoogleraar Maaike Kroon ontdekte dat houtvezels makkelijk oplossen in bepaalde 'deep eutectic solvents' (DES): "Het oplossen van de houtsnippers was tot nu toe geen optie, doordat lignine niet oplost. Met het nieuwe (volledig plantaardige) oplosmiddel kan dat wél. Bovendien levert het nieuwe proces zeer zuivere lignine op, die de papiersector kan inzetten bij het ontwikkelen van nieuwe toepassingen en markten, bijvoorbeeld de productie van afbreekbare plastics."