De recurrente EBITDA (de som van Graphics, HealthCare, Specialty Products en het niet-toegewezen deel) en de recurrente EBIT verbeterden respectievelijk tot 8,0 procent en 5,3 procent van de omzet.

Ondanks de moeilijke economische omstandigheden in de meeste markten, boekte de Groep voor het vierde opeenvolgende kwartaal een positief nettoresultaat. De nettowinst bedroeg 9 miljoen euro. In het derde kwartaal van vorig jaar werd een nettoverlies van 6 miljoen euro geboekt.

Agfa Graphics - derde kwartaal 2014

De omzet van Agfa Graphics daalde met 10,1 procent tot 328 miljoen euro. Dankzij het succes van de gerichte projecten ter verbetering van de efficiëntie en door gunstige grondstofeffecten, groeide de brutowinstmarge van Agfa Graphics van 25,8 procent van de omzet in het derde kwartaal van 2013 tot 28,4 procent. De recurrente EBITDA bereikte 22,1 miljoen euro (6,7 procent van de omzet). De recurrente EBIT bedroeg 14,7 miljoen euro (4,5 procent van de omzet).

Op het vlak van digitaal drukken kondigde Agfa Graphics aan dat het de systemen van MGI zal gaan verdelen in de Verenigde Staten. Deze overeenkomst volgt op gelijkaardige partnerships in Zwitserland, Italië, Frankrijk, Zweden en Australië.

De recurrente EBITDA (de som van Graphics, HealthCare, Specialty Products en het niet-toegewezen deel) en de recurrente EBIT verbeterden respectievelijk tot 8,0 procent en 5,3 procent van de omzet.Ondanks de moeilijke economische omstandigheden in de meeste markten, boekte de Groep voor het vierde opeenvolgende kwartaal een positief nettoresultaat. De nettowinst bedroeg 9 miljoen euro. In het derde kwartaal van vorig jaar werd een nettoverlies van 6 miljoen euro geboekt.Agfa Graphics - derde kwartaal 2014De omzet van Agfa Graphics daalde met 10,1 procent tot 328 miljoen euro. Dankzij het succes van de gerichte projecten ter verbetering van de efficiëntie en door gunstige grondstofeffecten, groeide de brutowinstmarge van Agfa Graphics van 25,8 procent van de omzet in het derde kwartaal van 2013 tot 28,4 procent. De recurrente EBITDA bereikte 22,1 miljoen euro (6,7 procent van de omzet). De recurrente EBIT bedroeg 14,7 miljoen euro (4,5 procent van de omzet).Op het vlak van digitaal drukken kondigde Agfa Graphics aan dat het de systemen van MGI zal gaan verdelen in de Verenigde Staten. Deze overeenkomst volgt op gelijkaardige partnerships in Zwitserland, Italië, Frankrijk, Zweden en Australië.