PR Print, dat in 1987 door Pierre Rigaux opgericht werd, heeft zich in de digitale druk gespecialiseerd. Het bedrijf telt 13 medewerkers en boekte vorig jaar een omzet van 2,2 miljoen € "Voor ongeveer de helft via een site voor e-printing, die voor bedrijven bestemd is, en voor de rest met allerlei handelsdrukwerk," preciseert Pierre Rigaux. "We zijn sterk vertegenwoordigd op de markt voor publicaties op kleine oplagen, en ook in de scholen zijn we goed geïntroduceerd. We besteden overigens een deel van onze volumes in offset uit om ons beter op de digitale productie te kunnen concentreren."

In september is PR Print uit Lasne weggetrokken en heeft het zich in een nieuw gebouw in het industriepark Nivelles-Sud geïnstalleerd. "We waren aan uitbreiding toe. We beschikken nu over 2.000 m² in plaats van 500 m² voordien. Daardoor hebben we onze opslagruimte kunnen uitbreiden en hebben we ook meer afwerkcapaciteit - en dat is echt wel nodig wanneer je met kleine oplagen en strakke leveringstermijnen werkt. We hebben meer bepaald lamineermachines geïnstalleerd."

Het is in dat nieuwe gebouw dat PR Print onlangs de eerste HP Indigo 7600 in België in gebruik genomen heeft. De 7600 die op de voorbije drupa uitgebracht werd, is de nieuwste evolutie van het model A3+ van HP Indigo. In de EPM-modus heeft de machine een capaciteit van 160 A4-pagina's per minuut. PR Print heeft de kit 'speciale effecten' gekozen om toepassingen met hoge toegevoegde waarde te kunnen aanbieden, zoals vernissen met structuureffecten en stempelen met een 'digitale mal'. De machine is ook uitgerust met een speciale kit om zware dragers met een dikte tot 550 micron te verwerken. "Op het vlak van de kwaliteit zijn we altijd voor het beste gegaan," zegt Pierre Rigaux nog.

De nieuwe machine vult een Xerox Color Press 1000 en een Kodak Digimaster EX 300 (voor de monochrome productie) aan.

PR Print, dat in 1987 door Pierre Rigaux opgericht werd, heeft zich in de digitale druk gespecialiseerd. Het bedrijf telt 13 medewerkers en boekte vorig jaar een omzet van 2,2 miljoen € "Voor ongeveer de helft via een site voor e-printing, die voor bedrijven bestemd is, en voor de rest met allerlei handelsdrukwerk," preciseert Pierre Rigaux. "We zijn sterk vertegenwoordigd op de markt voor publicaties op kleine oplagen, en ook in de scholen zijn we goed geïntroduceerd. We besteden overigens een deel van onze volumes in offset uit om ons beter op de digitale productie te kunnen concentreren." In september is PR Print uit Lasne weggetrokken en heeft het zich in een nieuw gebouw in het industriepark Nivelles-Sud geïnstalleerd. "We waren aan uitbreiding toe. We beschikken nu over 2.000 m² in plaats van 500 m² voordien. Daardoor hebben we onze opslagruimte kunnen uitbreiden en hebben we ook meer afwerkcapaciteit - en dat is echt wel nodig wanneer je met kleine oplagen en strakke leveringstermijnen werkt. We hebben meer bepaald lamineermachines geïnstalleerd." Het is in dat nieuwe gebouw dat PR Print onlangs de eerste HP Indigo 7600 in België in gebruik genomen heeft. De 7600 die op de voorbije drupa uitgebracht werd, is de nieuwste evolutie van het model A3+ van HP Indigo. In de EPM-modus heeft de machine een capaciteit van 160 A4-pagina's per minuut. PR Print heeft de kit 'speciale effecten' gekozen om toepassingen met hoge toegevoegde waarde te kunnen aanbieden, zoals vernissen met structuureffecten en stempelen met een 'digitale mal'. De machine is ook uitgerust met een speciale kit om zware dragers met een dikte tot 550 micron te verwerken. "Op het vlak van de kwaliteit zijn we altijd voor het beste gegaan," zegt Pierre Rigaux nog.De nieuwe machine vult een Xerox Color Press 1000 en een Kodak Digimaster EX 300 (voor de monochrome productie) aan.