John Crosfield werd in 1917 geboren. Zijn eerste ontwikkeling was een controlesysteem voor het register op rotatiepersen (Autotron). De uitgaven om die eerste uitvinding productieklaar te maken, zouden hem wellicht naar het bankroet geleid hebben als hij niet op het cruciale ogenblik een klant had gevonden die hem de nodige fondsen wilde voorschieten.

Maar John Crosfield zal vooral herinnerd worden om zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de scantechnologie. Als wetenschapper had hij de eigenschappen van selenium bestudeerd, een materiaal dat afhankelijk van zijn reflecterend vermogen licht in elektrische stroom kan omzetten. John Crosfield werkte de algoritmes uit om die conversie te berekenen en dus te exploiteren. Dat leidde tot de ontwikkeling van de eerste drumscanners in de jaren 1960, en meteen ook tot het verdwijnen van de verticale camera's en het monnikenwerk om de kleuren te scheiden.

Zijn bedrijf, Crosfield Electronics, was jaren lang een referentie in de grafische sector. De jaren 1980 waren voor de onderneming en voor haar concurrenten, waaronder Hell en Scitex, een gouden periode. De komst van de DTP en van de Macintosh haalden de markt echter helemaal onderuit. Meer bepaald door de kosten om een kleurenscan te maken, drastisch te verlagen en door het mogelijk te maken om met een beperkte kennis beelden te bewerken.

Crosfield Electronics werd in 1997 door Fujifilm overgenomen en werd omgedoopt tot FFEI (Fujifilm Electronics Imaging). Dat bedrijf dat in 2006 zelfstandig geworden is, blijft CtP-systemen vervaardigen voor het Japanse merk en voor andere partners.

John Crosfield besteedde de laatste jaren van zijn leven aan zijn stichting die studiebeurzen financiert, aan golf en aan schilderen.

John Crosfield werd in 1917 geboren. Zijn eerste ontwikkeling was een controlesysteem voor het register op rotatiepersen (Autotron). De uitgaven om die eerste uitvinding productieklaar te maken, zouden hem wellicht naar het bankroet geleid hebben als hij niet op het cruciale ogenblik een klant had gevonden die hem de nodige fondsen wilde voorschieten.Maar John Crosfield zal vooral herinnerd worden om zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de scantechnologie. Als wetenschapper had hij de eigenschappen van selenium bestudeerd, een materiaal dat afhankelijk van zijn reflecterend vermogen licht in elektrische stroom kan omzetten. John Crosfield werkte de algoritmes uit om die conversie te berekenen en dus te exploiteren. Dat leidde tot de ontwikkeling van de eerste drumscanners in de jaren 1960, en meteen ook tot het verdwijnen van de verticale camera's en het monnikenwerk om de kleuren te scheiden.Zijn bedrijf, Crosfield Electronics, was jaren lang een referentie in de grafische sector. De jaren 1980 waren voor de onderneming en voor haar concurrenten, waaronder Hell en Scitex, een gouden periode. De komst van de DTP en van de Macintosh haalden de markt echter helemaal onderuit. Meer bepaald door de kosten om een kleurenscan te maken, drastisch te verlagen en door het mogelijk te maken om met een beperkte kennis beelden te bewerken. Crosfield Electronics werd in 1997 door Fujifilm overgenomen en werd omgedoopt tot FFEI (Fujifilm Electronics Imaging). Dat bedrijf dat in 2006 zelfstandig geworden is, blijft CtP-systemen vervaardigen voor het Japanse merk en voor andere partners.John Crosfield besteedde de laatste jaren van zijn leven aan zijn stichting die studiebeurzen financiert, aan golf en aan schilderen.