Snel zet zijn deuren open voor kunstenaars

17/09/12 om 00:00 - Bijgewerkt op 16/09/12 om 23:59

Bron: Grafisch Nieuws

De drukkerij Snel, in Vottem, boven Luik, organiseerde vrijdagavond een 'ontdekkingscocktail' rond het werk van zes kunstenaars. De gelegenheid ook om de digitale pers Kodak NexPress van het bedrijf, die onlangs vernieuwd werd, in de verf te zetten.

Snel zet zijn deuren open voor kunstenaars

Snel dat hoofdzakelijk in de offsetvellendruk actief is, heeft in april 2011 een Kodak NexPress 3000 geïnstalleerd. Het is die pers die onlangs tot een '3300' opgewaardeerd is. Dankzij de aanpassing kan een fijnere toner (HD Dry Ink) gebruikt worden, bedraagt de snelheid 109 A4-pagina's per minuut en zijn grotere drukformaten - tot 34 x 65 cm - mogelijk.

De gasten konden vrijdagavond op die machine reproducties van werken van Mady Andrien, Georg Glaser, Gordon Hopkins, Pierre Kroll, Maurice Musin en Edmundo Solari laten drukken - voorzien van hun naam en op het papier van hun keuze. Vervolgens konden ze de reproducties laten tekenen door de kunstenaars. Het initiatief gaat voort met een tentoonstelling in de bedrijfsgebouwen van Snel, die de twee volgende weekends (zaterdag en zondag) van 13 tot 16 uur bezocht kan worden.

De drukkerij Snel boekte het voorbije jaar met 80 medewerkers een omzet van ongeveer 9,5 miljoen €.

Lees meer over: