De tijdelijke beheerder, Werner Schneider, had het over 'zeer ernstige' interesse van verschillende kandidaten voor elk van de drie productievestigingen van manroland: Offenbach (vellenpersen), Augsburg (rotatiepersen) en Plauen (voorgeassembleerde elementen). Werner Schneider blijft ernaar streven om de zaak voor het einde van de maand af te ronden.

Volgens de Beierse krant 'Augsburger Allgemeine' zou de sterkst gemotiveerde kandidaat voor de vestiging in Augsburg een Duits bedrijf 'met een uitstekende reputatie' zijn. Dat bericht lijkt komaf te maken met de buitenlandse bedrijven die tot nu toe geciteerd werden, zoals Shanghai Electric, Canon of het Zwitserse Wifag. Onduidelijk is of het 'bedrijf X' dan van buiten de grafische sector komt? Mysterie alom.

Heidelberg heeft via zijn voorzitter Bernhard Schreier onmiskenbaar alle belangstelling voor de rotatieafdeling van manroland van de hand gewezen - "de afdeling met het minste perspectief". De vellenafdeling, en meer bepaald de onderhoudsactiviteiten van het bestaande machinepark, zou wel de belangstelling van Heidelberg kunnen opwekken: "We hebben altijd gezegd dat er voor ons een gelegenheid was om diensten aan derden te leveren, of dat nu een speler uit de grafische sector of een bouwer van windmolens is." KBA had eind december ook enige belangstelling getoond. Maar beide persenbouwers hebben wellicht meer interesse voor het klantenbestand van manroland en voor de patenten van het bedrijf, dan voor de productiecapaciteit.

Ondertussen gaat de activiteit in de fabrieken voort: Werner Schneider wees erop dat er onlangs twee rotatiepersen van het type Lithoman (96 pagina's) in gebruik werden genomen, dat er weldra een derde pers geleverd wordt, terwijl er voor eind januari nog 29 vellenpersen van de productieketen zullen lopen.

Als de verschillende vestigingen van manroland een overnemer vinden, blijft nog de vraag hoeveel banen behouden kunnen blijven. Bij manroland werken er nu 6.500 mensen en het lijkt waarschijnlijk dat de verschillende overnamescenario's gepaard zullen gaan met een verlies van duizenden banen.

De tijdelijke beheerder, Werner Schneider, had het over 'zeer ernstige' interesse van verschillende kandidaten voor elk van de drie productievestigingen van manroland: Offenbach (vellenpersen), Augsburg (rotatiepersen) en Plauen (voorgeassembleerde elementen). Werner Schneider blijft ernaar streven om de zaak voor het einde van de maand af te ronden. Volgens de Beierse krant 'Augsburger Allgemeine' zou de sterkst gemotiveerde kandidaat voor de vestiging in Augsburg een Duits bedrijf 'met een uitstekende reputatie' zijn. Dat bericht lijkt komaf te maken met de buitenlandse bedrijven die tot nu toe geciteerd werden, zoals Shanghai Electric, Canon of het Zwitserse Wifag. Onduidelijk is of het 'bedrijf X' dan van buiten de grafische sector komt? Mysterie alom.Heidelberg heeft via zijn voorzitter Bernhard Schreier onmiskenbaar alle belangstelling voor de rotatieafdeling van manroland van de hand gewezen - "de afdeling met het minste perspectief". De vellenafdeling, en meer bepaald de onderhoudsactiviteiten van het bestaande machinepark, zou wel de belangstelling van Heidelberg kunnen opwekken: "We hebben altijd gezegd dat er voor ons een gelegenheid was om diensten aan derden te leveren, of dat nu een speler uit de grafische sector of een bouwer van windmolens is." KBA had eind december ook enige belangstelling getoond. Maar beide persenbouwers hebben wellicht meer interesse voor het klantenbestand van manroland en voor de patenten van het bedrijf, dan voor de productiecapaciteit. Ondertussen gaat de activiteit in de fabrieken voort: Werner Schneider wees erop dat er onlangs twee rotatiepersen van het type Lithoman (96 pagina's) in gebruik werden genomen, dat er weldra een derde pers geleverd wordt, terwijl er voor eind januari nog 29 vellenpersen van de productieketen zullen lopen.Als de verschillende vestigingen van manroland een overnemer vinden, blijft nog de vraag hoeveel banen behouden kunnen blijven. Bij manroland werken er nu 6.500 mensen en het lijkt waarschijnlijk dat de verschillende overnamescenario's gepaard zullen gaan met een verlies van duizenden banen.