De Canon Expo duurt drie dagen en werd vorige week georganiseerd. Meer dan 550 landgenoten reisden voor het exclusieve evenement van Canon naar de lichtstad af. Voor de andere werelddelen zijn er de Expo's in New York, Tokyo en Shanghai. Op de Expo kunnen bezoekers een glimp opvangen van interessante producten, technologieën en concepten in ontwikkeling of bestaande technologie bekijken. Beeld is nooit ver weg. Het is de kernactiviteit van Canon: "Enriching lives and businesses with imaging solutions and experiences."

Voor de B2B-markt ziet Canon groei in de grafische sector die aan zijn digitale transformatie is begonnen; in 3D-printen - een samenwerking met 3D Systems - waarvoor Canon hoofdzakelijk op professionele en industriële applicaties mikt; in camerabeveiligingsoplossingen. Canon kocht eerder dit jaar het Zweedse Axis Communications dat is gespecialiseerd in digitale beveiligingscamera's en netwerkvideotechnologie. Vorig jaar was er ook nog de overname van het Deense Milestone dat zich toelegt op software voor videobeveiliging.

Hier volgt een kleine selectie van interessante producten en technologieën op Canon Expo 2015:

-de imagePress C10000VP, tonerprinter met als specificaties 100 pagina's per minuut, CMYK, 2400 dpi x 2400 dpi, 60 g/m² tot 350 g/m².

-de Océ Varioprint i300 velleninkjetprinter: de machine print aan snelheden van maximaal 8.500 duplex A4- of 3.800 duplex B3-vellen papier per uur.

-'elevated printing': hooggevoelige camera's scannen de exacte details van 3D objecten. De texturen kunnen vervolgens in verschillende lagen tot een dikte van 5 mm worden gespoten op allerlei substraten.

- HD-printing: adembenemend hoge kwaliteitsprints in inkjet. Deze superieure hoge definitie printtechnologie zou over twee jaar beschikbaar komen.

-Het Intelligent Imaging for Life System, een unieke manier om foto's en bewegende beelden te organiseren en te bekijken in bijvoorbeeld de huiskameromgeving. Daarbij wordt gebruikt gemaakt van een interactief tafeloppervlak en van projectie. Een analoog boek kwam tot leven toen gelijkaardige en getagde beelden en video's vanuit de cloud werden binnengehaald en gevisualiseerd op de intelligente tafel. In een analoge fotokader werden digitale beelden gesleept om te worden gecropt en vervolgens op het juiste formaat te worden afgeprint. Enz. Bekijk het korte filmpje en krijg een idee van de mogelijkheden.

-Een 650 megapixel fotocamera (een 1200 megapixel camera is in ontwikkeling) en een 600 mm lens met een diafragmaopening van 1,4.

De Canon Expo duurt drie dagen en werd vorige week georganiseerd. Meer dan 550 landgenoten reisden voor het exclusieve evenement van Canon naar de lichtstad af. Voor de andere werelddelen zijn er de Expo's in New York, Tokyo en Shanghai. Op de Expo kunnen bezoekers een glimp opvangen van interessante producten, technologieën en concepten in ontwikkeling of bestaande technologie bekijken. Beeld is nooit ver weg. Het is de kernactiviteit van Canon: "Enriching lives and businesses with imaging solutions and experiences."Voor de B2B-markt ziet Canon groei in de grafische sector die aan zijn digitale transformatie is begonnen; in 3D-printen - een samenwerking met 3D Systems - waarvoor Canon hoofdzakelijk op professionele en industriële applicaties mikt; in camerabeveiligingsoplossingen. Canon kocht eerder dit jaar het Zweedse Axis Communications dat is gespecialiseerd in digitale beveiligingscamera's en netwerkvideotechnologie. Vorig jaar was er ook nog de overname van het Deense Milestone dat zich toelegt op software voor videobeveiliging.Hier volgt een kleine selectie van interessante producten en technologieën op Canon Expo 2015:-de imagePress C10000VP, tonerprinter met als specificaties 100 pagina's per minuut, CMYK, 2400 dpi x 2400 dpi, 60 g/m² tot 350 g/m².-de Océ Varioprint i300 velleninkjetprinter: de machine print aan snelheden van maximaal 8.500 duplex A4- of 3.800 duplex B3-vellen papier per uur.-'elevated printing': hooggevoelige camera's scannen de exacte details van 3D objecten. De texturen kunnen vervolgens in verschillende lagen tot een dikte van 5 mm worden gespoten op allerlei substraten.- HD-printing: adembenemend hoge kwaliteitsprints in inkjet. Deze superieure hoge definitie printtechnologie zou over twee jaar beschikbaar komen.-Het Intelligent Imaging for Life System, een unieke manier om foto's en bewegende beelden te organiseren en te bekijken in bijvoorbeeld de huiskameromgeving. Daarbij wordt gebruikt gemaakt van een interactief tafeloppervlak en van projectie. Een analoog boek kwam tot leven toen gelijkaardige en getagde beelden en video's vanuit de cloud werden binnengehaald en gevisualiseerd op de intelligente tafel. In een analoge fotokader werden digitale beelden gesleept om te worden gecropt en vervolgens op het juiste formaat te worden afgeprint. Enz. Bekijk het korte filmpje en krijg een idee van de mogelijkheden. -Een 650 megapixel fotocamera (een 1200 megapixel camera is in ontwikkeling) en een 600 mm lens met een diafragmaopening van 1,4.