Als gevolg van het faillissement van Manroland AG in 2011 verloren alleen al in de vestiging in Augsburg 740 werknemers hun job. Sindsdien is het bedrijf alleen maar afgeslankt. In de krant "Augsburger Allgemeinen" staat te lezen dat het orderboek van de fabrikant voor 2015 vol zit, het bedrijf geen rode cijfers meer schrijft en met een marktaandeel van 37% marktleider is in rotatieoffset. Momenteel worden in de vestiging in Augsburg 1.400 mensen tewerkgesteld.

Tegenover de Süddeutschen Zeitung wees Uwe Lüders, CEO van de Duitse ondernemersgroep Possehl, op de drastisch inkrimpende wereldmarkt voor rotatieoffsetpersen. Possehl nam de rollenoffsetactiviteiten van Manroland AG na het faillissement over. Volgens Lüders is die markt de laatste drie jaren gehalveerd en nu goed voor een waarde van 330 miljoen euro.

De Augsburger Allgemeinen denkt dat het schrappen van 250 banen zal volstaan om van Manroland Web Systems weer een winstgevend bedrijf te maken.

Als gevolg van het faillissement van Manroland AG in 2011 verloren alleen al in de vestiging in Augsburg 740 werknemers hun job. Sindsdien is het bedrijf alleen maar afgeslankt. In de krant "Augsburger Allgemeinen" staat te lezen dat het orderboek van de fabrikant voor 2015 vol zit, het bedrijf geen rode cijfers meer schrijft en met een marktaandeel van 37% marktleider is in rotatieoffset. Momenteel worden in de vestiging in Augsburg 1.400 mensen tewerkgesteld.Tegenover de Süddeutschen Zeitung wees Uwe Lüders, CEO van de Duitse ondernemersgroep Possehl, op de drastisch inkrimpende wereldmarkt voor rotatieoffsetpersen. Possehl nam de rollenoffsetactiviteiten van Manroland AG na het faillissement over. Volgens Lüders is die markt de laatste drie jaren gehalveerd en nu goed voor een waarde van 330 miljoen euro.De Augsburger Allgemeinen denkt dat het schrappen van 250 banen zal volstaan om van Manroland Web Systems weer een winstgevend bedrijf te maken.