Breekt de 3D-printingtechnologie straks door naar de fabrieksvloer waar industriële massaproductie de norm is? Volgens het Leuvense Materialise, 3D-printingpionier sinds 1990, is het zover. Het beursgenoteerde technologiebedrijf kondigde vorige week aan dat het een optie neemt op de overname van het Amerikaanse Link3D. Deze Amerikaanse sectorgenoot is actief in workflowtools voor additive manufacturing en in de bijhorende MES-softwareoplossingen (Manufacturing Execution Systems).

Volgens Materialise zal deze overname bedrijven helpen om hun 3D-printingcapaciteit op te schalen naar productie van grote volumes. Met Link3D haalt het beursgenoteerde Materialise ook knowhow binnen op het vlak van cloudtechnologie. Link3D wordt geleid door de CEO Shane Fox. Het is de bedoeling dat het huidige managementteam ook na de mogelijke overname in functie blijft.

Naar massaproductie

"Door de krachten te bundelen verwachten we nog beter geplaatst te zijn om onze klanten met oplossingen te voorzien om hun additive manufacturing-activiteiten te plannen, te beheren en te optimaliseren", zegt Fried Vancraen, de oprichter en CEO van Materialise.

De technologie van Link3D wordt gebruikt in de brede maakindustrie, inclusief de lucht- en ruimtevaart, automotive, consumentengoederen, de medische en energiesector. Hoe meer de 3D-printingtechnologie ingezet wordt voor massaproductie, hoe complexer het wordt voor de maakbedrijven om de technologie te integreren in het bestaande productieproces. Volgens Materialise zal de MES-software van Link3D helpen om de complexe supply chain van de maakbedrijven te stroomlijnen.

Breekt de 3D-printingtechnologie straks door naar de fabrieksvloer waar industriële massaproductie de norm is? Volgens het Leuvense Materialise, 3D-printingpionier sinds 1990, is het zover. Het beursgenoteerde technologiebedrijf kondigde vorige week aan dat het een optie neemt op de overname van het Amerikaanse Link3D. Deze Amerikaanse sectorgenoot is actief in workflowtools voor additive manufacturing en in de bijhorende MES-softwareoplossingen (Manufacturing Execution Systems).Volgens Materialise zal deze overname bedrijven helpen om hun 3D-printingcapaciteit op te schalen naar productie van grote volumes. Met Link3D haalt het beursgenoteerde Materialise ook knowhow binnen op het vlak van cloudtechnologie. Link3D wordt geleid door de CEO Shane Fox. Het is de bedoeling dat het huidige managementteam ook na de mogelijke overname in functie blijft."Door de krachten te bundelen verwachten we nog beter geplaatst te zijn om onze klanten met oplossingen te voorzien om hun additive manufacturing-activiteiten te plannen, te beheren en te optimaliseren", zegt Fried Vancraen, de oprichter en CEO van Materialise.De technologie van Link3D wordt gebruikt in de brede maakindustrie, inclusief de lucht- en ruimtevaart, automotive, consumentengoederen, de medische en energiesector. Hoe meer de 3D-printingtechnologie ingezet wordt voor massaproductie, hoe complexer het wordt voor de maakbedrijven om de technologie te integreren in het bestaande productieproces. Volgens Materialise zal de MES-software van Link3D helpen om de complexe supply chain van de maakbedrijven te stroomlijnen.