Het is nog maar 5 jaar geleden dat de iPad werd geïntroduceerd. En dat Kickstarter een nieuwe vorm van financiering opzette, die zich onttrok aan het vertrouwde systeem van investeringsvehikels. Maar waar nieuwe technologie komt, raken ook dingen uit de gratie. TechCrunch zette 5 zaken uit ons dagelijks leven op een rij die er over 5 jaar niet meer zullen zijn omdat er een beter elektronisch alternatief voor is gekomen.

Contanten, creditcards en geldautomaten

De app-alternatieven voor contant en plastic geld dienen zich in rap tempo aan. Square, Venmo en de apps van banken in combinatie met contactloos betalen met de smartphone, zorgen ervoor dat het klassieke vormen van geld te duur, omslachtig en onveilig worden. Nu al bankiert bijna de helft van de Amerikanen online. In Europa is dat net zo. Wanneer het gebruik van contant geld verder afneemt, worden geldautomaten te duur om te onderhouden. Ze verdwijnen net zoals eerder al de telefooncellen uit het straatbeeld verdwenen.

USB-sticks

Clouddiensten maken de komende 5 jaar een enorme opmars. De diensten zijn ook overal bereikbaar en gratis, of in ieder geval heel goedkoop. Ook de opslagcapaciteit van smartphones neemt nog fors toe. Welk nut hebben fysieke opslagmedia dan nog om bestanden mee te vervoeren of te bewaren. De USB-stick is gezien.

Wachtwoorden

Gemiddeld heeft een mens 19 wachtwoorden, vaak van twijfelachtige kwaliteit. Maar ook de beste wachtwoorden zijn op afzienbare termijn te kraken vanwege de almaar toenemende rekenkracht die algemeen beschikbaar is, dus ook voor criminele numbercrunchers. Biometrische identificatie is bezig aan een opmars. Alhoewel die ook niet onfeilbaar zijn, krijgt deze vorm van authenticatie de komende jaren bij de meeste mensen de voorkeur. Het wachtwoord is passé.

Afstandsbedieningen

Apps op smartphone en tablet nemen de rol over van de berg afstandsbedieningen die zich nu nog in elk huis opstapelt. De ergernis dat nou juist die ene afstandsbediening zoek is, behoort dan tot de verleden tijd. Met apps als Amazon Echo is veel van de aansturing zelfs met stemcommando's te doen.

Papieren contracten

Papieren getekende bewijzen, die nu nog printen, faxen, scannen en koeriers noodzakelijk maken, verdwijnen. In de nabije toekomst nemen cloud-overeenkomsten de rol van de officiële documenten over.

Bron: Datanews, Automatiseringgids

Het is nog maar 5 jaar geleden dat de iPad werd geïntroduceerd. En dat Kickstarter een nieuwe vorm van financiering opzette, die zich onttrok aan het vertrouwde systeem van investeringsvehikels. Maar waar nieuwe technologie komt, raken ook dingen uit de gratie. TechCrunch zette 5 zaken uit ons dagelijks leven op een rij die er over 5 jaar niet meer zullen zijn omdat er een beter elektronisch alternatief voor is gekomen.Contanten, creditcards en geldautomatenDe app-alternatieven voor contant en plastic geld dienen zich in rap tempo aan. Square, Venmo en de apps van banken in combinatie met contactloos betalen met de smartphone, zorgen ervoor dat het klassieke vormen van geld te duur, omslachtig en onveilig worden. Nu al bankiert bijna de helft van de Amerikanen online. In Europa is dat net zo. Wanneer het gebruik van contant geld verder afneemt, worden geldautomaten te duur om te onderhouden. Ze verdwijnen net zoals eerder al de telefooncellen uit het straatbeeld verdwenen.USB-sticksClouddiensten maken de komende 5 jaar een enorme opmars. De diensten zijn ook overal bereikbaar en gratis, of in ieder geval heel goedkoop. Ook de opslagcapaciteit van smartphones neemt nog fors toe. Welk nut hebben fysieke opslagmedia dan nog om bestanden mee te vervoeren of te bewaren. De USB-stick is gezien. WachtwoordenGemiddeld heeft een mens 19 wachtwoorden, vaak van twijfelachtige kwaliteit. Maar ook de beste wachtwoorden zijn op afzienbare termijn te kraken vanwege de almaar toenemende rekenkracht die algemeen beschikbaar is, dus ook voor criminele numbercrunchers. Biometrische identificatie is bezig aan een opmars. Alhoewel die ook niet onfeilbaar zijn, krijgt deze vorm van authenticatie de komende jaren bij de meeste mensen de voorkeur. Het wachtwoord is passé. AfstandsbedieningenApps op smartphone en tablet nemen de rol over van de berg afstandsbedieningen die zich nu nog in elk huis opstapelt. De ergernis dat nou juist die ene afstandsbediening zoek is, behoort dan tot de verleden tijd. Met apps als Amazon Echo is veel van de aansturing zelfs met stemcommando's te doen. Papieren contractenPapieren getekende bewijzen, die nu nog printen, faxen, scannen en koeriers noodzakelijk maken, verdwijnen. In de nabije toekomst nemen cloud-overeenkomsten de rol van de officiële documenten over. Bron: Datanews, Automatiseringgids