Dit jaar was de redactie van De Druivelaar wel erg vroeg met hun aprilvis. Het kalenderblaadje van 31 maart kondigde aan dat wie dat wilde op 4 oktober druiven zou mogen komen proeven in de tuin van de drukkerij.

"Tegen de zuidelijk gerichte muur achter de vijver werden druivelaarstruiken aangeplant, die zich daar duidelijk - om het op zijn West-Vlaams uit te drukken - jeunen' (goed gedijen) en ondertussen weelderige vruchten voortbrengen", stond op het kalenderblad te lezen.

Hoewel de boodschap als mop bedoeld was, kreeg de redactie een 600-tal reacties binnen. "Onze aprilvis was een groot succes", zegt Christine Desmet, redactrice van De Druivelaar. "We kregen 400 mails en een stuk of 200 telefoontjes." De eerste honderd lezers die reageerden, worden op vrijdag 4 oktober ontvangen in de drukkerij.

Druiven én twee primeurs

De fans die naar Heule afzakken om van de druiven te proeven, krijgen er nog twee primeurs bovenop. De eerste is een video van een vijftal minuten die Druivelaarfans inkijk geeft in hoe de redactie werkt en hoe het productieproces in de drukkerij zich afspeelt. Daarnaast krijgen bezoekers als allereerste ook de nieuwe editie van de Druivelaar 2020 mee naar huis.

Naast een aantal vaste rubrieken zoals Taalpitjes, De Seizoenen en het Dagboek van Jantje, zijn er voor 2020 ook een aantal nieuwigheden gepland. Zo kon redactrice Desmet de hand leggen op een aantal raadsels van de hand van Guido Gezelle. "Het is weinig geweten, maar Gezelle verzamelde en schreef graag raadsels. Een selectie daarvan werd uitgegeven door de Gezellekring. Wij putten daar uit voor een nieuwe rubriek genaamd 'Gezelle in 170 raadsels'." Daarnaast komt er een rubriek die de oorsprong van woorden uit ons dagelijks vocabularium linken aan hun Griekse of Romeinse taalwortels.

Desmet ziet het evenement ook als een mooie gelegenheid om de fans te laten kennismaken met de site in Heule. "De Druivelaar werd aanvankelijk uitgegeven door Drukkerij Strobbe in Izegem. Maar veel mensen weten niet dat we in 2014 fuseerden met Drukkerij Continuga. Ons nieuwe bedrijf in Heule kreeg de naam INNI GROUP. Het lijkt ons fijn om mensen te laten kennismaken met dat nieuwe verhaal", concludeert Desmet.

Dit jaar was de redactie van De Druivelaar wel erg vroeg met hun aprilvis. Het kalenderblaadje van 31 maart kondigde aan dat wie dat wilde op 4 oktober druiven zou mogen komen proeven in de tuin van de drukkerij."Tegen de zuidelijk gerichte muur achter de vijver werden druivelaarstruiken aangeplant, die zich daar duidelijk - om het op zijn West-Vlaams uit te drukken - jeunen' (goed gedijen) en ondertussen weelderige vruchten voortbrengen", stond op het kalenderblad te lezen.Hoewel de boodschap als mop bedoeld was, kreeg de redactie een 600-tal reacties binnen. "Onze aprilvis was een groot succes", zegt Christine Desmet, redactrice van De Druivelaar. "We kregen 400 mails en een stuk of 200 telefoontjes." De eerste honderd lezers die reageerden, worden op vrijdag 4 oktober ontvangen in de drukkerij.Druiven én twee primeursDe fans die naar Heule afzakken om van de druiven te proeven, krijgen er nog twee primeurs bovenop. De eerste is een video van een vijftal minuten die Druivelaarfans inkijk geeft in hoe de redactie werkt en hoe het productieproces in de drukkerij zich afspeelt. Daarnaast krijgen bezoekers als allereerste ook de nieuwe editie van de Druivelaar 2020 mee naar huis.Naast een aantal vaste rubrieken zoals Taalpitjes, De Seizoenen en het Dagboek van Jantje, zijn er voor 2020 ook een aantal nieuwigheden gepland. Zo kon redactrice Desmet de hand leggen op een aantal raadsels van de hand van Guido Gezelle. "Het is weinig geweten, maar Gezelle verzamelde en schreef graag raadsels. Een selectie daarvan werd uitgegeven door de Gezellekring. Wij putten daar uit voor een nieuwe rubriek genaamd 'Gezelle in 170 raadsels'." Daarnaast komt er een rubriek die de oorsprong van woorden uit ons dagelijks vocabularium linken aan hun Griekse of Romeinse taalwortels.Desmet ziet het evenement ook als een mooie gelegenheid om de fans te laten kennismaken met de site in Heule. "De Druivelaar werd aanvankelijk uitgegeven door Drukkerij Strobbe in Izegem. Maar veel mensen weten niet dat we in 2014 fuseerden met Drukkerij Continuga. Ons nieuwe bedrijf in Heule kreeg de naam INNI GROUP. Het lijkt ons fijn om mensen te laten kennismaken met dat nieuwe verhaal", concludeert Desmet.