Drukkerij Leeflang is gespecialiseerd in verpakkingsdrukwerk voor met name de veterinaire en farmaceutische industrie. "Insteltijd, productiesnelheid, kwaliteit en kosten: de nieuwe machine sluit perfect aan bij de gestage groei van ons orderpakket. Kenmerkend zijn kleine oplagen op zwaarder papier en massief karton - 200 tot 600 grams; maar zelfs tot >0,8 mm dik - en hoge eisen aan de kleurweergave. Dankzij de combinatie Anicolor met Multicolor kunnen we nu PMS-kleuren naar volle tevredenheid van de opdrachtgevers opbouwen. Onze productiviteit is significant gestegen. Doordat de pers snel op kleur is, besparen we op de inschiet, bovendien is perswassen zo goed als verleden tijd", aldus directeur Marco Leeflang (foto).

Multicolor

Met de Multicolor technologie van Heidelberg is tot 95 procent van de Pantone kleurruimte te behalen met de vier conventionele CMYK proceskleuren aangevuld met de drie kleuren oranje, groen en violet. Marco Leeflang: "In de verpakkingsbranche wordt steeds meer kleur gebruikt. Tegelijkertijd hebben we een toenemend aantal opdrachten waarvan de oplage laag is; 300 tot 500 exemplaren is voor ons heel normaal. Toepassing van Multicolor in ons proces is daarvoor ideaal." In de prepress converteert de Prinect Multicolor software via één druk op de knop de PMS-kleuren uit het drukbestand naar Multicolor proceskleuren. Een preview toont een visuele vergelijking tussen de originele PMS-kleuren en de Multicolor proceskleuren, met de te verwachten kleurdeviaties in Delta E2000. In het drukproces wordt gewerkt met een combinatie van conventionele rasters en FM rasters. Hierdoor zijn de PMS-kleuren die in Multicolor opgebouwd zijn egaler van kwaliteit dan wanneer alleen conventionele rasters gebruikt zouden worden.

Leeflang: "Dat werkt uitstekend, waarbij ik wel wil aantekenen dat wij in de praktijk zelf nog aanpassingen doen om ónze kwaliteitseisen te halen. Ook met Multicolor blijft meerkleurendrukwerk een kwestie van vakmanschap. Kenmerkend voor Anicolor is bijvoorbeeld de gestandaardiseerde inktlaagdikte, waardoor je minder bandbreedte hebt als het gaat om densiteit. Daarnaast speelt de tint van het te bedrukken materiaal uiteraard een rol, evenals de kleuren die - in samenspraak met opdrachtgevers - reeds vastgelegd zijn in onze eigen 'kleurbijbels'. We werken nu 3 maanden met de nieuwe pers en draaien inmiddels ruim 60% van de orders in Multicolor."

Bij Drukkerij Leeflang, in 1994 opgericht door Marco Leeflang, werken 15 mensen. In de drukkerij staan naast de Heidelberg Speedmaster XL 75-8+L, een vijfkleuren Speedmaster 52 met Anicolor en lak en een tweekleuren Speedmaster 74 met keertrommel (voor bijsluiters op dunnere papiersoorten).

Drukkerij Leeflang is gespecialiseerd in verpakkingsdrukwerk voor met name de veterinaire en farmaceutische industrie. "Insteltijd, productiesnelheid, kwaliteit en kosten: de nieuwe machine sluit perfect aan bij de gestage groei van ons orderpakket. Kenmerkend zijn kleine oplagen op zwaarder papier en massief karton - 200 tot 600 grams; maar zelfs tot >0,8 mm dik - en hoge eisen aan de kleurweergave. Dankzij de combinatie Anicolor met Multicolor kunnen we nu PMS-kleuren naar volle tevredenheid van de opdrachtgevers opbouwen. Onze productiviteit is significant gestegen. Doordat de pers snel op kleur is, besparen we op de inschiet, bovendien is perswassen zo goed als verleden tijd", aldus directeur Marco Leeflang (foto).MulticolorMet de Multicolor technologie van Heidelberg is tot 95 procent van de Pantone kleurruimte te behalen met de vier conventionele CMYK proceskleuren aangevuld met de drie kleuren oranje, groen en violet. Marco Leeflang: "In de verpakkingsbranche wordt steeds meer kleur gebruikt. Tegelijkertijd hebben we een toenemend aantal opdrachten waarvan de oplage laag is; 300 tot 500 exemplaren is voor ons heel normaal. Toepassing van Multicolor in ons proces is daarvoor ideaal." In de prepress converteert de Prinect Multicolor software via één druk op de knop de PMS-kleuren uit het drukbestand naar Multicolor proceskleuren. Een preview toont een visuele vergelijking tussen de originele PMS-kleuren en de Multicolor proceskleuren, met de te verwachten kleurdeviaties in Delta E2000. In het drukproces wordt gewerkt met een combinatie van conventionele rasters en FM rasters. Hierdoor zijn de PMS-kleuren die in Multicolor opgebouwd zijn egaler van kwaliteit dan wanneer alleen conventionele rasters gebruikt zouden worden.Leeflang: "Dat werkt uitstekend, waarbij ik wel wil aantekenen dat wij in de praktijk zelf nog aanpassingen doen om ónze kwaliteitseisen te halen. Ook met Multicolor blijft meerkleurendrukwerk een kwestie van vakmanschap. Kenmerkend voor Anicolor is bijvoorbeeld de gestandaardiseerde inktlaagdikte, waardoor je minder bandbreedte hebt als het gaat om densiteit. Daarnaast speelt de tint van het te bedrukken materiaal uiteraard een rol, evenals de kleuren die - in samenspraak met opdrachtgevers - reeds vastgelegd zijn in onze eigen 'kleurbijbels'. We werken nu 3 maanden met de nieuwe pers en draaien inmiddels ruim 60% van de orders in Multicolor."Bij Drukkerij Leeflang, in 1994 opgericht door Marco Leeflang, werken 15 mensen. In de drukkerij staan naast de Heidelberg Speedmaster XL 75-8+L, een vijfkleuren Speedmaster 52 met Anicolor en lak en een tweekleuren Speedmaster 74 met keertrommel (voor bijsluiters op dunnere papiersoorten).