Actega produceert speciale bekledingen, inkten, lijmen en afdichtingsmateriaal voor de druk- en verpakkingsindustrie. Op de vakbeurs Labelexpo Americas 2022 onthulde het bedrijf zijn nieuwe gamma UV LED flexo-inkten met beperkte migratie, ACTExact SafeShield, voor etiketten en verpakkingen die op smalbaanpersen vervaardigd worden. De inkten werden ontwikkeld voor verpakkingstoepassingen die een indirect contact met de inhoud hebben en waarbij slechts een beperkte migratie toegelaten is, zoals verpakkingen voor cosmetica, voedingssupplementen en voedingsmiddelen.

Zwitserse reglementering

"Het gamma SafeShield werd grondig getest door externe instellingen en voldoet vandaag beter aan de voorschriften dan al onze andere producten", verklaart Actega. De UV LED-inkten van Actega voldoen aan de Zwitserse reglementering, aan de lijst die Nestlé in 2018 opgesteld heeft en waarin bepaalde producten uitgesloten worden, aan de REACH-voorschriften, aan de migratiemodellen van de FDA, enzovoort.

Actega produceert speciale bekledingen, inkten, lijmen en afdichtingsmateriaal voor de druk- en verpakkingsindustrie. Op de vakbeurs Labelexpo Americas 2022 onthulde het bedrijf zijn nieuwe gamma UV LED flexo-inkten met beperkte migratie, ACTExact SafeShield, voor etiketten en verpakkingen die op smalbaanpersen vervaardigd worden. De inkten werden ontwikkeld voor verpakkingstoepassingen die een indirect contact met de inhoud hebben en waarbij slechts een beperkte migratie toegelaten is, zoals verpakkingen voor cosmetica, voedingssupplementen en voedingsmiddelen."Het gamma SafeShield werd grondig getest door externe instellingen en voldoet vandaag beter aan de voorschriften dan al onze andere producten", verklaart Actega. De UV LED-inkten van Actega voldoen aan de Zwitserse reglementering, aan de lijst die Nestlé in 2018 opgesteld heeft en waarin bepaalde producten uitgesloten worden, aan de REACH-voorschriften, aan de migratiemodellen van de FDA, enzovoort.