Siepmann leidt de ontwikkeling en de invoering van de initiatieven van Actega op het vlak van duurzaamheid en ESG. De prioriteiten zijn de kringloopeconomie, duurzame oplossingen en de doelstelling van Altana, het moederbedrijf van Actega, om tegen 2025 klimaatneutraal te zijn. Dennis Siepmann moet de inspanningen van Actega op het vlak van duurzaamheid op elkaar afstemmen en ze in de technologieën en activiteiten van het bedrijf integreren.

Sleutelrol

Dennis Siepmann werkt al meer dan tien jaar bij Actega. Hij heeft een chemische opleiding gevolgd en heeft ervaring opgedaan in de ontwikkeling van ecologische oplossingen voor de sectoren van de geneeskunde en de verbruiksgoederen. Tijdens zijn carrière bij Actega heeft Siepmann een sleutelrol gespeeld bij de realisatie van verscheidene projecten op het vlak van duurzaamheid. In dat verband verwijst Actega naar de ontwikkeling van ecologische materialen zonder PVC voor medische toepassingen, of van thermoplastische elastomeren waarvan de verwerking verbeterd werd met het oog op toepassingen binnen de persoonlijke verzorging. Actega heeft zich onlangs bij de intersectoriële alliantie 4evergreen aangesloten. Die alliantie bevordert de synergie tussen bedrijven die verpakkingen die door een kleine koolstofafdruk en het gebruik van herbruikbare vezels gekenmerkt worden, naar voren schuiven.

Siepmann leidt de ontwikkeling en de invoering van de initiatieven van Actega op het vlak van duurzaamheid en ESG. De prioriteiten zijn de kringloopeconomie, duurzame oplossingen en de doelstelling van Altana, het moederbedrijf van Actega, om tegen 2025 klimaatneutraal te zijn. Dennis Siepmann moet de inspanningen van Actega op het vlak van duurzaamheid op elkaar afstemmen en ze in de technologieën en activiteiten van het bedrijf integreren.Dennis Siepmann werkt al meer dan tien jaar bij Actega. Hij heeft een chemische opleiding gevolgd en heeft ervaring opgedaan in de ontwikkeling van ecologische oplossingen voor de sectoren van de geneeskunde en de verbruiksgoederen. Tijdens zijn carrière bij Actega heeft Siepmann een sleutelrol gespeeld bij de realisatie van verscheidene projecten op het vlak van duurzaamheid. In dat verband verwijst Actega naar de ontwikkeling van ecologische materialen zonder PVC voor medische toepassingen, of van thermoplastische elastomeren waarvan de verwerking verbeterd werd met het oog op toepassingen binnen de persoonlijke verzorging. Actega heeft zich onlangs bij de intersectoriële alliantie 4evergreen aangesloten. Die alliantie bevordert de synergie tussen bedrijven die verpakkingen die door een kleine koolstofafdruk en het gebruik van herbruikbare vezels gekenmerkt worden, naar voren schuiven.