Met de nieuwe digitale printer wil Acto onder meer inspelen op de groeiende vraag naar kleur in transactioneel drukwerk. Het bedrijf levert dagelijks grote volumes transactionele documenten voor banken, verzekeraars en andere bedrijven. Op jaarbasis produceert Acto ongeveer 180 miljoen prints, verdeeld over 50 miljoen postmailings.

Hoge uptime

"Bijna elk document dat Acto verlaat, is een uniek document. Daarom, afgezien van de prijs en het volume dat de machine kan verwerken, hadden we een hoogwaardige, betrouwbare digitale inkjetpers nodig", zegt Bart ter Haar, algemeen directeur bij Acto.

Volgens ter Haar kan de 520NX eenvoudig schakelen tussen printopdrachten en haalt de printer een hoge uptime. "In vergelijking met andere traditionele spelers hanteert Screen een atypische benadering voor het onderhoud. Er wordt gebruik gemaakt van monitoringsoftware en een gecentraliseerd Europees supportteam, in tegenstelling tot nationale teams. Dit betekent dat we ondersteuning krijgen van zeer bekwame en ervaren ingenieurs met een snelle responstijd, wanneer we ondersteuning nodig hebben", stelt Bart ter Haar.

Variabele data printing

De vraag naar gedrukte bankafschriften en vergelijkbare documenten blijft volgens Acto sterk, ondanks het feit dat banken, verzekeraars en andere bedrijven steeds vaker transactionele informatie digitaal verstrekken via e-mails of toegang tot hun online platformen. "Toch heeft Acto de vraag de afgelopen jaren consistent zien groeien, omdat Belgische banken en verzekeraars zijn begonnen met het uitbesteden van het printen en distribueren van hun mailings aan drukkerijen zoals de onze", duidt ter Haar.

Acto verwerkt een breed scala aan printopdrachten, variërend van hoogvolume transactieoverzichten van enkele van de grootste banken van België, tot het printen van relatief kleine oplages loonstrookjes voor kleine en middelgrote bedrijven. "Verbeterde efficiëntie en nauwkeurigheid helpen ons onze ecologische voetafdruk te verkleinen", zegt Bart ter Haar toe. "De op water gebaseerde inkt vermindert het gebruik van chemicaliën en verhoogt ons duurzaamheidsprofiel."

Consolidatie

Acto Print & Mail Services in Kontich (transactionele documenten), The Mailing Factory (direct mail) in Ganshoren en het recent overgenomen Docufast (transactioneel) zijn gespecialiseerd in documentdistributiediensten. De bedrijven hebben samen een jaaromzet van 25 miljoen euro en stellen 135 mensen tewerk. Acto Group wordt geleid door Philippe Massin, eigenaar en CEO, die sinds 2007 via verschillende overnames inzet op marktconsolidatie.

Met de nieuwe digitale printer wil Acto onder meer inspelen op de groeiende vraag naar kleur in transactioneel drukwerk. Het bedrijf levert dagelijks grote volumes transactionele documenten voor banken, verzekeraars en andere bedrijven. Op jaarbasis produceert Acto ongeveer 180 miljoen prints, verdeeld over 50 miljoen postmailings."Bijna elk document dat Acto verlaat, is een uniek document. Daarom, afgezien van de prijs en het volume dat de machine kan verwerken, hadden we een hoogwaardige, betrouwbare digitale inkjetpers nodig", zegt Bart ter Haar, algemeen directeur bij Acto.Volgens ter Haar kan de 520NX eenvoudig schakelen tussen printopdrachten en haalt de printer een hoge uptime. "In vergelijking met andere traditionele spelers hanteert Screen een atypische benadering voor het onderhoud. Er wordt gebruik gemaakt van monitoringsoftware en een gecentraliseerd Europees supportteam, in tegenstelling tot nationale teams. Dit betekent dat we ondersteuning krijgen van zeer bekwame en ervaren ingenieurs met een snelle responstijd, wanneer we ondersteuning nodig hebben", stelt Bart ter Haar.De vraag naar gedrukte bankafschriften en vergelijkbare documenten blijft volgens Acto sterk, ondanks het feit dat banken, verzekeraars en andere bedrijven steeds vaker transactionele informatie digitaal verstrekken via e-mails of toegang tot hun online platformen. "Toch heeft Acto de vraag de afgelopen jaren consistent zien groeien, omdat Belgische banken en verzekeraars zijn begonnen met het uitbesteden van het printen en distribueren van hun mailings aan drukkerijen zoals de onze", duidt ter Haar.Acto verwerkt een breed scala aan printopdrachten, variërend van hoogvolume transactieoverzichten van enkele van de grootste banken van België, tot het printen van relatief kleine oplages loonstrookjes voor kleine en middelgrote bedrijven. "Verbeterde efficiëntie en nauwkeurigheid helpen ons onze ecologische voetafdruk te verkleinen", zegt Bart ter Haar toe. "De op water gebaseerde inkt vermindert het gebruik van chemicaliën en verhoogt ons duurzaamheidsprofiel."