Adobe kondigt de lancering van The Hidden Treasures Bauhaus Dessau aan. Een opmerkelijk project waarin onvoltooide typografieschetsen en gedeeltes van letters van legendarische Bauhaus-ontwerpers zijn voltooid om een nieuwe generatie kunstenaars te inspireren.

Bauhaus Dessau, de wereldberoemde school voor design, werd in 1932 gesloten door de Nationaal Socialistische Partij en liet onvoltooide meesterwerken achter, gemaakt door legendarische ontwerpers als: Xanti Schawinsky, Joost Schmidt, Carl Marx, Alfred Arndt en Reinhold Rossing. In samenwerking met Stichting Bauhaus Dessau wil Adobe deze onvoltooide werken vervolledigen en digitaliseren tot een reeks van lettertypen zodat mensen dit historische alfabet kunnen gebruiken.

De wereldberoemde typograaf Erik Spiekermann, leidde het proces om de fragmenten om te zetten in een complete Typekit reeks. Spiekermann werkte hiervoor samen met een internationaal team van typografie professionals en design studenten. Zij berekenden nauwkeurig de vermoedelijke vormen in een poging te achterhalen hoe de oorspronkelijke ontwerpers van plan waren de lettertypen vorm te geven. Met behulp van deze gegevens heeft het team Adobe Illustrator CC gebruikt om de reeks van lettertypen aan te vullen en te digitaliseren. De eerste twee lettertypen zijn vandaag beschikbaar om te downloaden en te gebruiken in Typekit. De resterende lettertypen zijn in de komende maanden beschikbaar.

Om dit initiatief te vieren lanceert Adobe een reeks van vijf wedstrijden om designers aan te moedigen deze lettertypen voor het eerst te gebruiken. Daarmee kunnen zij geweldige prijzen winnen, waaronder een reis naar Dessau, Duitsland, voor een bezoek aan het Bauhaus-archief. Klik hier om deel te nemen.

Handige links

De lettertypen kunnen hier gedownload worden samen met de ondersteunende tutorials die deel uitmaken van het initiatief. Ga voor meer informatie over het project naar de Hidden Treasures website.

Adobe kondigt de lancering van The Hidden Treasures Bauhaus Dessau aan. Een opmerkelijk project waarin onvoltooide typografieschetsen en gedeeltes van letters van legendarische Bauhaus-ontwerpers zijn voltooid om een nieuwe generatie kunstenaars te inspireren.Bauhaus Dessau, de wereldberoemde school voor design, werd in 1932 gesloten door de Nationaal Socialistische Partij en liet onvoltooide meesterwerken achter, gemaakt door legendarische ontwerpers als: Xanti Schawinsky, Joost Schmidt, Carl Marx, Alfred Arndt en Reinhold Rossing. In samenwerking met Stichting Bauhaus Dessau wil Adobe deze onvoltooide werken vervolledigen en digitaliseren tot een reeks van lettertypen zodat mensen dit historische alfabet kunnen gebruiken.De wereldberoemde typograaf Erik Spiekermann, leidde het proces om de fragmenten om te zetten in een complete Typekit reeks. Spiekermann werkte hiervoor samen met een internationaal team van typografie professionals en design studenten. Zij berekenden nauwkeurig de vermoedelijke vormen in een poging te achterhalen hoe de oorspronkelijke ontwerpers van plan waren de lettertypen vorm te geven. Met behulp van deze gegevens heeft het team Adobe Illustrator CC gebruikt om de reeks van lettertypen aan te vullen en te digitaliseren. De eerste twee lettertypen zijn vandaag beschikbaar om te downloaden en te gebruiken in Typekit. De resterende lettertypen zijn in de komende maanden beschikbaar.Om dit initiatief te vieren lanceert Adobe een reeks van vijf wedstrijden om designers aan te moedigen deze lettertypen voor het eerst te gebruiken. Daarmee kunnen zij geweldige prijzen winnen, waaronder een reis naar Dessau, Duitsland, voor een bezoek aan het Bauhaus-archief. Klik hier om deel te nemen.De lettertypen kunnen hier gedownload worden samen met de ondersteunende tutorials die deel uitmaken van het initiatief. Ga voor meer informatie over het project naar de Hidden Treasures website.