Eerder deze maand raakte bekend dat hackers de broncode van verschillende Adobe-producten konden stelen; Daarbij werden ook 2,9 mijloen accounts gecompromitteerd waarna Adobe hen per e-mail vroeg om hun wachtwoord te vervangen.

Maar het probleem blijkt nu vele malen groter dan gedacht. Het bedrijf bevestigt tegenover de BBC dat het om zo'n 38 miljoen klantgegevens gaat. Het bedrijf zegt dat het bij het verwittigen van klanten ongeldige gebruikersprofielen moest weglaten waardoor het eerder geen correct cijfer kon geven.

Wel gaat het niet om kredietkaartgegevens. Volgens Adobe gaat het om gebruikersnamen en geëncrypteerde wachtwoorden. Dat minimaliseert de kans op misbruik wel.

In een nog te verschijnen interview met Data News zei CFO Mark Garrett dat het bedrijf geen aanwijzingen heeft dat de gegevens van klanten momenteel worden misbruikt. Ook nu de nieuwe cijfers bekend zijn herbevestigt Adobe dat tegenover de BBC.

Pieterjan Van Leemputten, Datanews

Eerder deze maand raakte bekend dat hackers de broncode van verschillende Adobe-producten konden stelen; Daarbij werden ook 2,9 mijloen accounts gecompromitteerd waarna Adobe hen per e-mail vroeg om hun wachtwoord te vervangen. Maar het probleem blijkt nu vele malen groter dan gedacht. Het bedrijf bevestigt tegenover de BBC dat het om zo'n 38 miljoen klantgegevens gaat. Het bedrijf zegt dat het bij het verwittigen van klanten ongeldige gebruikersprofielen moest weglaten waardoor het eerder geen correct cijfer kon geven. Wel gaat het niet om kredietkaartgegevens. Volgens Adobe gaat het om gebruikersnamen en geëncrypteerde wachtwoorden. Dat minimaliseert de kans op misbruik wel. In een nog te verschijnen interview met Data News zei CFO Mark Garrett dat het bedrijf geen aanwijzingen heeft dat de gegevens van klanten momenteel worden misbruikt. Ook nu de nieuwe cijfers bekend zijn herbevestigt Adobe dat tegenover de BBC. Pieterjan Van Leemputten, Datanews