Firefly bestaat uit meerdere modellen, afgestemd op klanten met een breed scala aan vaardigheden en technische achtergronden. Het eerste model van Adobe, getraind op Adobe Stock beelden, content met een open licentie en public domain content waarvan het auteursrecht is verlopen, richt zich op afbeeldingen en teksteffecten en is ontworpen om content te genereren die veilig is voor commercieel gebruik. "De honderden miljoenen beelden van Adobe Stock zorgen ervoor dat Firefly geen content genereert op basis van andermans IP", stelt Adobe.

Creativiteit en productiviteit

"Generatieve AI is de volgende evolutie van AI-gestuurde creativiteit en productiviteit, en transformeert het gesprek tussen maker en computer in iets natuurlijkers, intuïtievers en krachtigers", zegt David Wadhwani, president van Adobe's Digital Media Business.

"Met Firefly brengt Adobe generatieve AI-gestuurde 'creatieve ingrediënten' rechtstreeks in de workflows van klanten, waardoor de productiviteit en het creatieve vertrouwen voor alle makers toeneemt, van high-end creatieve professionals tot recreatieve gebruikers uit de creator economie."

Adobe lanceert ook een bèta voor Firefly die laat zien hoe creators afbeeldingen van hoge kwaliteit en teksteffecten kunnen genereren. De eerste Creative Cloud-toepassingen die zullen profiteren van Firefly-integratie zijn Adobe Express, Adobe Photoshop en Adobe Illustrator.

Firefly genereert afbeeldingen en teksteffecten.
Firefly bestaat uit meerdere modellen, afgestemd op klanten met een breed scala aan vaardigheden en technische achtergronden. Het eerste model van Adobe, getraind op Adobe Stock beelden, content met een open licentie en public domain content waarvan het auteursrecht is verlopen, richt zich op afbeeldingen en teksteffecten en is ontworpen om content te genereren die veilig is voor commercieel gebruik. "De honderden miljoenen beelden van Adobe Stock zorgen ervoor dat Firefly geen content genereert op basis van andermans IP", stelt Adobe."Generatieve AI is de volgende evolutie van AI-gestuurde creativiteit en productiviteit, en transformeert het gesprek tussen maker en computer in iets natuurlijkers, intuïtievers en krachtigers", zegt David Wadhwani, president van Adobe's Digital Media Business."Met Firefly brengt Adobe generatieve AI-gestuurde 'creatieve ingrediënten' rechtstreeks in de workflows van klanten, waardoor de productiviteit en het creatieve vertrouwen voor alle makers toeneemt, van high-end creatieve professionals tot recreatieve gebruikers uit de creator economie."Adobe lanceert ook een bèta voor Firefly die laat zien hoe creators afbeeldingen van hoge kwaliteit en teksteffecten kunnen genereren. De eerste Creative Cloud-toepassingen die zullen profiteren van Firefly-integratie zijn Adobe Express, Adobe Photoshop en Adobe Illustrator.