De mondmaskeremmer, gemaakt van lichtgewicht golfkarton, helpt bij het verzamelen en weggooien van gebruikte gelaatsmaskers. Metsä Board ontwikkelde het concept samen met verpakkingsontwerpbureau Futupack en golfkartonverwerker Capertum.

"Een eenvoudige maar slimme oplossing voor een nieuw probleem - het weggooien van mondmaskers", stelt de wedstrijdjury. "De container is gemaakt van golfkarton en is gemakkelijk in elkaar te zetten, zelfs zonder de instructies die op de afvalemmer zelf zijn gedrukt. Het deksel maakt de lichte verpakking steviger en als je het deksel draait, sluit het de verpakking af als deze vol is. Goede bedrukking ondersteunt het product."

Sterk en licht

"De Covid-19 pandemie heeft zijn eigen uitdagingen voor afvalbeheer met zich meegebracht en samen met Futupack en Capertum wilden we hiervoor een oplossing ontwikkelen. In ons ontwerp hebben we speciale aandacht besteed aan de lichtheid van het materiaal, de duurzaamheid en het gebruiksgemak voor de consument", zegt Ilkka Harju, Packaging Services director EMEA en APAC bij Metsä Board.

De mondmaskercontainer kreeg als topliner de MetsäBoard Pro WKL 160 g/m² gecoate witte kraftliner. De Finse golfkartonverwerker Capertum bedrukte het E-flute golfkarton met zeefdruk. "Dankzij de gebruikte materialen is de afvalbak sterk, maar licht, wat de ecologische voetafdruk verkleint", stelt Metsä Board.

De mondmaskeremmer, gemaakt van lichtgewicht golfkarton, helpt bij het verzamelen en weggooien van gebruikte gelaatsmaskers. Metsä Board ontwikkelde het concept samen met verpakkingsontwerpbureau Futupack en golfkartonverwerker Capertum."Een eenvoudige maar slimme oplossing voor een nieuw probleem - het weggooien van mondmaskers", stelt de wedstrijdjury. "De container is gemaakt van golfkarton en is gemakkelijk in elkaar te zetten, zelfs zonder de instructies die op de afvalemmer zelf zijn gedrukt. Het deksel maakt de lichte verpakking steviger en als je het deksel draait, sluit het de verpakking af als deze vol is. Goede bedrukking ondersteunt het product.""De Covid-19 pandemie heeft zijn eigen uitdagingen voor afvalbeheer met zich meegebracht en samen met Futupack en Capertum wilden we hiervoor een oplossing ontwikkelen. In ons ontwerp hebben we speciale aandacht besteed aan de lichtheid van het materiaal, de duurzaamheid en het gebruiksgemak voor de consument", zegt Ilkka Harju, Packaging Services director EMEA en APAC bij Metsä Board.De mondmaskercontainer kreeg als topliner de MetsäBoard Pro WKL 160 g/m² gecoate witte kraftliner. De Finse golfkartonverwerker Capertum bedrukte het E-flute golfkarton met zeefdruk. "Dankzij de gebruikte materialen is de afvalbak sterk, maar licht, wat de ecologische voetafdruk verkleint", stelt Metsä Board.