De stopzetting van offset-gerelateerde reseller-activiteiten in de VS zorgden ervoor dat de omzet van de divisie Offset Solutions met 7,4 procent daalde (naar 199 miljoen euro) ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder - zonder dat negatieve effect bleef de daling beperkt tot 2,6 procent. Agfa wijt dat aan de sterke achteruitgang voor analoge computer-to-film-producten, en aan de druk op de volumes voor het digitale computer-to-plate-productaanbod. Toch heeft Christian Reinaudo, President en CEO van de Agfa-Gevaert Groep, goede verwachtingen: 'We zijn ervan overtuigd dat de alliantie met de Chinese onderneming Lucky HuaGuang Graphics en de andere strategische maatregelen de divisie in staat zullen stellen om zowel de omzet als de rendabiliteit te verbeteren," zei Christian Reinaudo, President en CEO van de Agfa-Gevaert Groep.

De inkjetbusiness van de divisie boekte volgens Agfa "een solide volumegroei, met een goede prestatie van het high-end Jeti-gamma van grootformaatprinters en voortdurend sterke volumegroei voor het inktengamma."

Agfa maakte tevens bekend de verkoop van een deel van haar Healthcare-divisie in de tweede helft van dit jaar op te starten. Een groot deel van die activiteiten blijft echter alsnog behouden: "Zodoende blijft het een van de groeimotoren van de Agfa-Gevaert Groep."

De stopzetting van offset-gerelateerde reseller-activiteiten in de VS zorgden ervoor dat de omzet van de divisie Offset Solutions met 7,4 procent daalde (naar 199 miljoen euro) ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder - zonder dat negatieve effect bleef de daling beperkt tot 2,6 procent. Agfa wijt dat aan de sterke achteruitgang voor analoge computer-to-film-producten, en aan de druk op de volumes voor het digitale computer-to-plate-productaanbod. Toch heeft Christian Reinaudo, President en CEO van de Agfa-Gevaert Groep, goede verwachtingen: 'We zijn ervan overtuigd dat de alliantie met de Chinese onderneming Lucky HuaGuang Graphics en de andere strategische maatregelen de divisie in staat zullen stellen om zowel de omzet als de rendabiliteit te verbeteren," zei Christian Reinaudo, President en CEO van de Agfa-Gevaert Groep.De inkjetbusiness van de divisie boekte volgens Agfa "een solide volumegroei, met een goede prestatie van het high-end Jeti-gamma van grootformaatprinters en voortdurend sterke volumegroei voor het inktengamma."Agfa maakte tevens bekend de verkoop van een deel van haar Healthcare-divisie in de tweede helft van dit jaar op te starten. Een groot deel van die activiteiten blijft echter alsnog behouden: "Zodoende blijft het een van de groeimotoren van de Agfa-Gevaert Groep."