De omzet van Agfa-Gevaert over het derde trimester 2012 bedroeg 766 miljoen, een stijging met 6,5% in vergelijking met dezelfde periode in 2011. De brutomarge van het bedrijf stijgt tot 209 miljoen (+ 15,5%). Het nettoresultaat is aanzienlijk verbeterd, maar blijft negatief (een verlies van 7 miljoen euro tegen een verlies van 37 miljoen euro een jaar geleden).

"Onze belangrijkste groeimotoren blijven goed presteren," onderstreepte CEO Christian Reinaudo in een mededeling. "In de eerste plaats blijft Agfa Graphics (de activiteiten voor de grafische sector) groeien zoals vooropgesteld, terwijl ook de IT-activiteit van Agfa Healthcare goede verkoopcijfers kan voorleggen. Bovendien zijn die afdelingen erin geslaagd om hun positie in de groeimarkten te verstevigen. Samen met de blijvende verbetering van onze brutomarge zijn dat erg bemoedigende elementen voor de toekomst."

De omzet van Agfa Graphics over het derde trimester 2012 is gestegen tot 417 miljoen (387 miljoen in 2011), meer bepaald dankzij een groei van meer dan 10% in het segment van de industriële inkjet. In de drukvoorbereiding daarentegen is de groei in volume teniet gedaan door de prijsdaling. Het exploitatieresultaat (EBIT) bedraagt 14,8 miljoen, een stijging met bijna 300%.

Agfa preciseert dat de CtP-activiteiten onder de zwakke economische situatie in Europa blijven lijden, maar elders in de wereld goede resultaten boeken. De omzet in CtF is gestegen in vergelijking met een bijzonder zwak derde trimester in 2011. Op het vlak van de drukvoorbereiding prijst Agfa zich gelukkig dat het zijn positie in Azië verstevigd heeft, met nieuwe grote klanten in China, Japan en Zuid-Korea. En in het segment van de inkjet heeft Agfa belangrijke contracten afgesloten voor de systemen M-Press en Jeti Titan.

Punch International zag zijn omzet over het derde trimester met 19% stijgen, tot 32,2 miljoen euro. De resultaten van de verschillende afdelingen lopen echter uiteen: de groei is vooral te danken aan de afdeling Digital Printing Solutions (de afdeling van Xeikon), die na de drupa 40% meer machines verkocht. Dat is goed voor de toekomstige inkomsten uit verbruiksgoederen en diensten, die er nu zelf 6,4% op vooruit zijn gegaan. De activiteiten op het vlak van de drukvoorbereiding (ondermeer basysprint) blijven het echter pover doen, met een beperkte groei van 1,6 % (maar vooral een daling van 16,4% sinds het begin van het jaar). Over de eerste negen maanden van het jaar kende Punch International een lichte daling van zijn omzet, met 5%, tot 89,1 miljoen euro. In Europa is de omzet erop vooruitgegaan (+ 3,9% sinds het begin van het jaar), in Amerika echter is hij sterk achteruitgegaan (- 21%) en ook in Azië werd een lichte omzetdaling genoteerd (- 2,2%).

De omzet van Agfa-Gevaert over het derde trimester 2012 bedroeg 766 miljoen, een stijging met 6,5% in vergelijking met dezelfde periode in 2011. De brutomarge van het bedrijf stijgt tot 209 miljoen (+ 15,5%). Het nettoresultaat is aanzienlijk verbeterd, maar blijft negatief (een verlies van 7 miljoen euro tegen een verlies van 37 miljoen euro een jaar geleden)."Onze belangrijkste groeimotoren blijven goed presteren," onderstreepte CEO Christian Reinaudo in een mededeling. "In de eerste plaats blijft Agfa Graphics (de activiteiten voor de grafische sector) groeien zoals vooropgesteld, terwijl ook de IT-activiteit van Agfa Healthcare goede verkoopcijfers kan voorleggen. Bovendien zijn die afdelingen erin geslaagd om hun positie in de groeimarkten te verstevigen. Samen met de blijvende verbetering van onze brutomarge zijn dat erg bemoedigende elementen voor de toekomst."De omzet van Agfa Graphics over het derde trimester 2012 is gestegen tot 417 miljoen (387 miljoen in 2011), meer bepaald dankzij een groei van meer dan 10% in het segment van de industriële inkjet. In de drukvoorbereiding daarentegen is de groei in volume teniet gedaan door de prijsdaling. Het exploitatieresultaat (EBIT) bedraagt 14,8 miljoen, een stijging met bijna 300%. Agfa preciseert dat de CtP-activiteiten onder de zwakke economische situatie in Europa blijven lijden, maar elders in de wereld goede resultaten boeken. De omzet in CtF is gestegen in vergelijking met een bijzonder zwak derde trimester in 2011. Op het vlak van de drukvoorbereiding prijst Agfa zich gelukkig dat het zijn positie in Azië verstevigd heeft, met nieuwe grote klanten in China, Japan en Zuid-Korea. En in het segment van de inkjet heeft Agfa belangrijke contracten afgesloten voor de systemen M-Press en Jeti Titan. Punch International zag zijn omzet over het derde trimester met 19% stijgen, tot 32,2 miljoen euro. De resultaten van de verschillende afdelingen lopen echter uiteen: de groei is vooral te danken aan de afdeling Digital Printing Solutions (de afdeling van Xeikon), die na de drupa 40% meer machines verkocht. Dat is goed voor de toekomstige inkomsten uit verbruiksgoederen en diensten, die er nu zelf 6,4% op vooruit zijn gegaan. De activiteiten op het vlak van de drukvoorbereiding (ondermeer basysprint) blijven het echter pover doen, met een beperkte groei van 1,6 % (maar vooral een daling van 16,4% sinds het begin van het jaar). Over de eerste negen maanden van het jaar kende Punch International een lichte daling van zijn omzet, met 5%, tot 89,1 miljoen euro. In Europa is de omzet erop vooruitgegaan (+ 3,9% sinds het begin van het jaar), in Amerika echter is hij sterk achteruitgegaan (- 21%) en ook in Azië werd een lichte omzetdaling genoteerd (- 2,2%).