Zonder wisselkoerseffecten bedroeg de daling van de omzet 8,8 procent. De omzet werd eveneens beïnvloed door de nogal zwakke prestatie in de meeste opkomende markten en door de rationalisatie van de productportfolio in Agfa Graphics. Ondanks de gevolgen van de staking verbeterde de brutowinstmarge van de Groep van 28,8 procent in het eerste kwartaal van 2013 tot 29,3 procent. De verbetering is vooral te danken aan de doelgerichte efficiëntieprogramma's en de positieve grondstofeffecten.

De omzet van Agfa Graphics daalde met 11,9 procent tot 327 miljoen euro. Bij vergelijkbare wisselkoersen bedroeg de daling 9,5 procent. De zwakke prestatie in de meeste opkomende markten woog op de omzet van de businessgroep. Voorts weerspiegelt de omzetevolutie de rationalisatie van de productportfolio, vooral op het vlak van de traditionele activiteiten. In het segment van de drukvoorbereiding bleef de digitale computer-to-plate-business (CtP) kampen met concurrentiedruk.

De omzet van het industriële inkjet-segment werd beïnvloed door het zwakke investeringsklimaat en door de rationalisatie van de productportfolio.

Ondanks de effecten van de staking, verbeterde de brutowinstmarge van de businessgroep van 25,1 procent van de omzet in het eerste kwartaal van 2013 tot 27,5 procent. De verbetering was het resultaat van de efficiëntieprogramma's van de businessgroep en van positieve grondstofeffecten. Voorts slaagde de businessgroep erin de recurrente EBITDA en de recurrente EBIT sterk te verbeteren. De recurrente EBITDA bereikte 20,4 miljoen euro (6,2 procent van de omzet), tegenover 13,6 miljoen euro (3,7 procent van de omzet) in het eerste kwartaal van 2013. De recurrente EBIT verbeterde van 4,4 miljoen euro (1,2 procent van de omzet) tot 12,6 miljoen euro (3,9 procent van de omzet).

Zonder wisselkoerseffecten bedroeg de daling van de omzet 8,8 procent. De omzet werd eveneens beïnvloed door de nogal zwakke prestatie in de meeste opkomende markten en door de rationalisatie van de productportfolio in Agfa Graphics. Ondanks de gevolgen van de staking verbeterde de brutowinstmarge van de Groep van 28,8 procent in het eerste kwartaal van 2013 tot 29,3 procent. De verbetering is vooral te danken aan de doelgerichte efficiëntieprogramma's en de positieve grondstofeffecten.De omzet van Agfa Graphics daalde met 11,9 procent tot 327 miljoen euro. Bij vergelijkbare wisselkoersen bedroeg de daling 9,5 procent. De zwakke prestatie in de meeste opkomende markten woog op de omzet van de businessgroep. Voorts weerspiegelt de omzetevolutie de rationalisatie van de productportfolio, vooral op het vlak van de traditionele activiteiten. In het segment van de drukvoorbereiding bleef de digitale computer-to-plate-business (CtP) kampen met concurrentiedruk. De omzet van het industriële inkjet-segment werd beïnvloed door het zwakke investeringsklimaat en door de rationalisatie van de productportfolio.Ondanks de effecten van de staking, verbeterde de brutowinstmarge van de businessgroep van 25,1 procent van de omzet in het eerste kwartaal van 2013 tot 27,5 procent. De verbetering was het resultaat van de efficiëntieprogramma's van de businessgroep en van positieve grondstofeffecten. Voorts slaagde de businessgroep erin de recurrente EBITDA en de recurrente EBIT sterk te verbeteren. De recurrente EBITDA bereikte 20,4 miljoen euro (6,2 procent van de omzet), tegenover 13,6 miljoen euro (3,7 procent van de omzet) in het eerste kwartaal van 2013. De recurrente EBIT verbeterde van 4,4 miljoen euro (1,2 procent van de omzet) tot 12,6 miljoen euro (3,9 procent van de omzet).