De activiteiten van de Agfa-Gevaert Groep zijn gehergroepeerd in 4 divisies, waaronder twee die betrekking hebben op de grafimedia-industrie. We hebben er de resultaten van deze divisies uitgelicht.

De divisie Offset Solutions is er in geslaagd om de daling van de omzet te beperken tot 2,6%: 207 miljoen euro (Q2-2019) tegenover 212 miljoen euro (Q2-2018). Desondanks blijven de omstandigheden in de offsetindustrie een uitdaging. De sterke marktgedreven achteruitgang voor analoge computer-to-film-producten, de druk op de volumes voor het digitale computer-to-plate productaanbod en regionale mixeffecten bleven wegen op de omzet van de divisie. Anderzijds begon de divisie voordeel te halen uit de alliantie met het Chinese Lucky HuaGuang Graphics en de overname van de prepress-activiteiten van Ipagsa. Verwacht wordt dat de alliantie met Lucky HuaGuang Graphics de komende kwartalen geleidelijk aan meer zal bijdragen aan de omzet. Op langere termijn zullen de verbeteringen aan de kostenbasis die het gevolg zijn van de alliantie ook helpen om de rendabiliteit van de divisie te verbeteren.

Op basis van de goede prestaties van verscheidene groeimotoren groeide de omzet van de divisie Digital Print & Chemicals met 9,2%: 108 miljoen euro (Q2-2019) tegenover 99 miljoen euro (Q2-2018). De inkjetbusiness van de divisie boekte een solide omzetgroei met dubbele cijfers

Agfa-Gevaert publiceert over het tweede kwartaal van 2019 een aangepaste EBIT van 42 miljoen euro (inclusief IFRS 16) en een nettowinst van 15 miljoen euro (inclusief IFRS 16).

De activiteiten van de Agfa-Gevaert Groep zijn gehergroepeerd in 4 divisies, waaronder twee die betrekking hebben op de grafimedia-industrie. We hebben er de resultaten van deze divisies uitgelicht.De divisie Offset Solutions is er in geslaagd om de daling van de omzet te beperken tot 2,6%: 207 miljoen euro (Q2-2019) tegenover 212 miljoen euro (Q2-2018). Desondanks blijven de omstandigheden in de offsetindustrie een uitdaging. De sterke marktgedreven achteruitgang voor analoge computer-to-film-producten, de druk op de volumes voor het digitale computer-to-plate productaanbod en regionale mixeffecten bleven wegen op de omzet van de divisie. Anderzijds begon de divisie voordeel te halen uit de alliantie met het Chinese Lucky HuaGuang Graphics en de overname van de prepress-activiteiten van Ipagsa. Verwacht wordt dat de alliantie met Lucky HuaGuang Graphics de komende kwartalen geleidelijk aan meer zal bijdragen aan de omzet. Op langere termijn zullen de verbeteringen aan de kostenbasis die het gevolg zijn van de alliantie ook helpen om de rendabiliteit van de divisie te verbeteren.Op basis van de goede prestaties van verscheidene groeimotoren groeide de omzet van de divisie Digital Print & Chemicals met 9,2%: 108 miljoen euro (Q2-2019) tegenover 99 miljoen euro (Q2-2018). De inkjetbusiness van de divisie boekte een solide omzetgroei met dubbele cijfersAgfa-Gevaert publiceert over het tweede kwartaal van 2019 een aangepaste EBIT van 42 miljoen euro (inclusief IFRS 16) en een nettowinst van 15 miljoen euro (inclusief IFRS 16).