In 2012 boekte Agfa-Gevaert een omzet van 3,09 miljard euro, een stijging met 2,2% in vergelijking met 2011. De exploitatiewinst ging eveneens in stijgende lijn: +7,8% voor de EBIT (tot 139 miljoen euro) en + 3,2% voor de EBITDA (tot 225 miljoen euro). De niet-operationele elementen, de herstructureringskosten en de pensioenlasten blijven echter op de resultaten wegen en hebben tot een nettoverlies van 31 miljoen euro geleid (wat echter duidelijk minder is dan in 2011 - toen bedroeg het verlies 71 miljoen euro).

De afdelingen Agfa Graphics en Agfa HealthCare hebben beiden tot de groei van de groep bijgedragen. De omzet van Agfa Graphics steeg met 3,5% tot 1,65 miljard euro - de EBITDA steeg met 3,9% tot 91 miljoen euro en de EBIT met meer dan 10% tot 53,1 miljoen euro. Agfa onderstreept dat het segment van de industriële inkjet een groei van 'meer dan 10%' kende, hoewel die in het vierde kwartaal enigszins vertraagde wegens de zwakke situatie van de Europese economie. In het segment van de prepress had de groei van het volume te lijden onder de druk op de prijzen. De CtP-activiteit in Europa ging op haar beurt gebukt onder de economische situatie daar, maar kende in de rest van de wereld een omzetstijging. De operationele verbeteringen hebben echter wat aan slagkracht verloren door de druk van de concurrentie en door het negatieve effect van de grondstofprijzen.

Bij de bespreking van de groepsresultaten verklaarde CEO Christian Reinaudo dat hij 'alles zou doen wat nodig is' om de transformatie van het bedrijf voort te zetten. Het is zijn bedoeling om op een termijn van 4 à 5 jaar) de EBITDA-marge tot 10% te verhogen (tegen 7,3% in 2012). In een bijdrage die vorige donderdag verscheen, vertaalt de krant De Tijd 'alles wat nodig is' door een waarschijnlijke herstructurering die de fabriek van Mortsel zou treffen.

In 2012 boekte Agfa-Gevaert een omzet van 3,09 miljard euro, een stijging met 2,2% in vergelijking met 2011. De exploitatiewinst ging eveneens in stijgende lijn: +7,8% voor de EBIT (tot 139 miljoen euro) en + 3,2% voor de EBITDA (tot 225 miljoen euro). De niet-operationele elementen, de herstructureringskosten en de pensioenlasten blijven echter op de resultaten wegen en hebben tot een nettoverlies van 31 miljoen euro geleid (wat echter duidelijk minder is dan in 2011 - toen bedroeg het verlies 71 miljoen euro).De afdelingen Agfa Graphics en Agfa HealthCare hebben beiden tot de groei van de groep bijgedragen. De omzet van Agfa Graphics steeg met 3,5% tot 1,65 miljard euro - de EBITDA steeg met 3,9% tot 91 miljoen euro en de EBIT met meer dan 10% tot 53,1 miljoen euro. Agfa onderstreept dat het segment van de industriële inkjet een groei van 'meer dan 10%' kende, hoewel die in het vierde kwartaal enigszins vertraagde wegens de zwakke situatie van de Europese economie. In het segment van de prepress had de groei van het volume te lijden onder de druk op de prijzen. De CtP-activiteit in Europa ging op haar beurt gebukt onder de economische situatie daar, maar kende in de rest van de wereld een omzetstijging. De operationele verbeteringen hebben echter wat aan slagkracht verloren door de druk van de concurrentie en door het negatieve effect van de grondstofprijzen. Bij de bespreking van de groepsresultaten verklaarde CEO Christian Reinaudo dat hij 'alles zou doen wat nodig is' om de transformatie van het bedrijf voort te zetten. Het is zijn bedoeling om op een termijn van 4 à 5 jaar) de EBITDA-marge tot 10% te verhogen (tegen 7,3% in 2012). In een bijdrage die vorige donderdag verscheen, vertaalt de krant De Tijd 'alles wat nodig is' door een waarschijnlijke herstructurering die de fabriek van Mortsel zou treffen.