"De overname van Inca is een belangrijke stap in de transformatie van Agfa. Digitaal drukken is een rendabele groeimotor voor de groep, met een geweldig potentieel dat nog meer aan belang wint met de toevoeging van Inca", zegt Pascal Juéry, president en CEO van Agfa-Gevaert. Financiële details over de geplande overname zijn niet vrijgegeven.

Digitale verpakkingsdruk

Inca Digital Printers heeft zijn hoofdkantoor in Cambridge (VK). Het bedrijf, opgericht in 2000 en sinds 2005 een onderdeel van de Japanse SCREEN Group, ontwikkelt en produceert druk- en productietechnologieën voor sign & display-toepassingen en voor de snel groeiende markt van de digitale verpakkingsdruk. Inca is volgens Agfa een ideale partner voor de beursgenoteerde groep, met een complementaire portfolio van kwaliteitsvolle druksystemen en een sterk technologisch platform voor de lancering van robuuste single pass drukpersen voor de verpakkingsmarkt.

De overname omvat de portfolio van bestaande ultrasnelle multi-pass printers, met inbegrip van een sterke serviceorganisatie; een nieuw ontworpen lijn van single-pass printers voor diverse verpakkingstoepassingen, alsook de gezamenlijke ontwikkeling van een aangepaste in-line drukmachine in samenwerking met de fabrikant van golfkartonmachines BHS Corrugated.

Hefboom en versterking

"De overname door Agfa geeft ons de kans om onze technologische knowhow te combineren. Het zal ons in staat stellen om wereldwijd een toonaangevende producent van verpakkingsdrukpersen te worden. Ons nieuwe moederbedrijf geeft blijk van een langetermijnsengagement tegenover de digitale drukmarkt", zegt Stephen Tunnicliffe-Wilson, de CEO/CTO van Inca Digital Printers Ltd.

"Deze overname is een hefboom voor en een versterking van onze positie in de high-end en high-speed breedformaatmarkt als geheel en specifiek in het veelbelovende verpakkingssegment", stelt Vincent Wille, president van Agfa's divisie Digital Print & Chemicals.

Reorganisatie financiële diensten

Vorige week maakte Agfa ook bekend een belangrijke reorganisatie van haar financiële diensten door te voeren. De reorganisatie zou een impact hebben op 65 banen, waarvan 52 in Europa. "Agfa heeft de intentie om al het mogelijke te doen om het aantal directe ontslagen zo beperkt mogelijk te houden", aldus het bedrijf. In België verdwijnen 29 banen bevestigt Agfa-woordvoerder Johan Jacobs in De Tijd.

Strategiewijziging bij Fujifilm

Inca Digital Printers werkt al jaren samen met Fujifilm. Zo worden de Onset X Series printers, gelanceerd in 2015, exclusief verkocht door de Japanse groep. "We zijn enorm trots op alles wat we hebben bereikt door met hen samen te pionieren aan de ontwikkeling van UV-grootformaat inkjetsystemen, aangedreven door Fujifilm-inkjettechnologie en Fujifilm UV-inkjet-inkt", stelt David Burton, de marketingdirecteur van Fujifilm Wide Format Inkjet Systems, in een reactie op de overname door Agfa. Bij Fujifilm is de strategische focus recent verschoven van technologiepartner van OEM's naar het zelf ontwikkelen van grootformaatsystemen zoals de nieuwe Acuity Prime- en Acuity Ultra R2-printers. "We blijven ongelooflijk trots op wat we gedurende vele jaren met Inca Digital hebben bereikt en blijven ons inzetten om onze bestaande Onset-klanten te ondersteunen", besluit Burton.

"De overname van Inca is een belangrijke stap in de transformatie van Agfa. Digitaal drukken is een rendabele groeimotor voor de groep, met een geweldig potentieel dat nog meer aan belang wint met de toevoeging van Inca", zegt Pascal Juéry, president en CEO van Agfa-Gevaert. Financiële details over de geplande overname zijn niet vrijgegeven.Inca Digital Printers heeft zijn hoofdkantoor in Cambridge (VK). Het bedrijf, opgericht in 2000 en sinds 2005 een onderdeel van de Japanse SCREEN Group, ontwikkelt en produceert druk- en productietechnologieën voor sign & display-toepassingen en voor de snel groeiende markt van de digitale verpakkingsdruk. Inca is volgens Agfa een ideale partner voor de beursgenoteerde groep, met een complementaire portfolio van kwaliteitsvolle druksystemen en een sterk technologisch platform voor de lancering van robuuste single pass drukpersen voor de verpakkingsmarkt.De overname omvat de portfolio van bestaande ultrasnelle multi-pass printers, met inbegrip van een sterke serviceorganisatie; een nieuw ontworpen lijn van single-pass printers voor diverse verpakkingstoepassingen, alsook de gezamenlijke ontwikkeling van een aangepaste in-line drukmachine in samenwerking met de fabrikant van golfkartonmachines BHS Corrugated."De overname door Agfa geeft ons de kans om onze technologische knowhow te combineren. Het zal ons in staat stellen om wereldwijd een toonaangevende producent van verpakkingsdrukpersen te worden. Ons nieuwe moederbedrijf geeft blijk van een langetermijnsengagement tegenover de digitale drukmarkt", zegt Stephen Tunnicliffe-Wilson, de CEO/CTO van Inca Digital Printers Ltd."Deze overname is een hefboom voor en een versterking van onze positie in de high-end en high-speed breedformaatmarkt als geheel en specifiek in het veelbelovende verpakkingssegment", stelt Vincent Wille, president van Agfa's divisie Digital Print & Chemicals. Vorige week maakte Agfa ook bekend een belangrijke reorganisatie van haar financiële diensten door te voeren. De reorganisatie zou een impact hebben op 65 banen, waarvan 52 in Europa. "Agfa heeft de intentie om al het mogelijke te doen om het aantal directe ontslagen zo beperkt mogelijk te houden", aldus het bedrijf. In België verdwijnen 29 banen bevestigt Agfa-woordvoerder Johan Jacobs in De Tijd.