De recurrente EBITDA van de Groep (de som van Graphics, HealthCare, Specialty Products en het niet-toegewezen deel) daalde van 361 miljoen euro tot 218 miljoen euro. De recurrente EBIT daalde van 266 miljoen euro tot 129 miljoen. euro. De Groep boekte een nettoresultaat toewijsbaar aan de aandeelhouders van min 73 miljoen euro, tegenover 105 miljoen euro in 2010. Dit resultaat wordt grotendeels verklaard door de in het vierde kwartaal genomen beslissing om extra reorganisatiemaatregelen door te voeren.

De groep zal maatregelen nemen om de productie in lijn te stellen met de vraag naar filmproducten, aldus een woordvoerder. Die vraag gaat naar beneden door de hoge zilverprijs. De filmproducten worden gemaakt in Mortsel.

Welke maatregelen precies worden genomen is nog onduidelijk, maar volgens de christelijke vakbond ACV is er geen zware herstructurering gepland bij de vestiging in Mortsel.

Agfa Graphics' jaaromzet steeg met 2,0 procent tot 1.596 miljoen euro. Deze omzetgroei werd aangedreven door de met dubbele cijfers groeiende industriële inkjetbusiness en door de strategische stappen.

In het prepress-segment bleven de volumes in de digitale computer-to-platebusiness (CtP) toenemen.

De brutowinstmarge daalde van 30,9 procent in 2010 tot 25,2 procent. De recurrente EBITDA bedroeg 87,6 miljoen euro (5,5 procent van de omzet). De recurrente EBIT kwam uit op 48,0 miljoen euro of 3,0 procent van de omzet.

De recurrente EBITDA van de Groep (de som van Graphics, HealthCare, Specialty Products en het niet-toegewezen deel) daalde van 361 miljoen euro tot 218 miljoen euro. De recurrente EBIT daalde van 266 miljoen euro tot 129 miljoen. euro. De Groep boekte een nettoresultaat toewijsbaar aan de aandeelhouders van min 73 miljoen euro, tegenover 105 miljoen euro in 2010. Dit resultaat wordt grotendeels verklaard door de in het vierde kwartaal genomen beslissing om extra reorganisatiemaatregelen door te voeren. De groep zal maatregelen nemen om de productie in lijn te stellen met de vraag naar filmproducten, aldus een woordvoerder. Die vraag gaat naar beneden door de hoge zilverprijs. De filmproducten worden gemaakt in Mortsel. Welke maatregelen precies worden genomen is nog onduidelijk, maar volgens de christelijke vakbond ACV is er geen zware herstructurering gepland bij de vestiging in Mortsel. Agfa Graphics' jaaromzet steeg met 2,0 procent tot 1.596 miljoen euro. Deze omzetgroei werd aangedreven door de met dubbele cijfers groeiende industriële inkjetbusiness en door de strategische stappen.In het prepress-segment bleven de volumes in de digitale computer-to-platebusiness (CtP) toenemen.De brutowinstmarge daalde van 30,9 procent in 2010 tot 25,2 procent. De recurrente EBITDA bedroeg 87,6 miljoen euro (5,5 procent van de omzet). De recurrente EBIT kwam uit op 48,0 miljoen euro of 3,0 procent van de omzet.