Als gevolg van gerichte efficiëntieprogramma's boekte de Agfa-Gevaert Groep een nettowinst van 25 miljoen euro. De businessgroep Agfa Graphics werd opnieuw geconfronteerd met de hevige concurrentiedruk in de offsetmarkten en de zwakke markt in sommige opkomende landen.

Agfa Graphics - derde kwartaal van 2016

Rekening houdend met de wisselkoerseffecten daalde de omzet van Agfa Graphics met 8,5% tot 308 miljoen euro. In het drukvoorbereidingssegment had de computer-to-plate (CtP) business nog steeds af te rekenen met de hevige concurrentiedruk in de offsetmarkten en de zwakke marktomstandigheden in sommige groeilanden.

Daartegenover bleven de duurzame drukplatenoplossingen wereldwijd succes kennen. De analoge computer-to-film-business (CtF) ging verder achteruit. Het inkjetsegment zal in het vierde kwartaal voordeel halen uit de successen die het boekte op de vierjaarlijkse vakbeurs drupa (Düsseldorf, Duitsland - 31 mei/10 juni).

De combinatie van structurele efficiëntiemaatregelen en positieve grondstofeffecten vormde een tegenwicht voor de concurrentiedrukeffecten. Daardoor kon Agfa Graphics zijn brutowinstmarge optrekken van 27,5% van de omzet in het derde kwartaal van vorig jaar tot 29,5%. De recurrente EBITDA bedroeg 23,9 miljoen euro (7,8% van de omzet) tegenover 24,4 miljoen euro (7,2% van de omzet) in het derde kwartaal van vorig jaar. De recurrente EBIT bedroeg 17,2 miljoen euro (5,6% van de omzet), tegenover 16,8 miljoen euro (5,0% van de omzet) in het derde kwartaal van 2015.

Over de eerste negen maanden van 2016 daalde de omzet van de Agfa-Gevaert Groep met -5,1 %, die van Agfa Graphics met -7,1 %.

Als gevolg van gerichte efficiëntieprogramma's boekte de Agfa-Gevaert Groep een nettowinst van 25 miljoen euro. De businessgroep Agfa Graphics werd opnieuw geconfronteerd met de hevige concurrentiedruk in de offsetmarkten en de zwakke markt in sommige opkomende landen. Agfa Graphics - derde kwartaal van 2016Rekening houdend met de wisselkoerseffecten daalde de omzet van Agfa Graphics met 8,5% tot 308 miljoen euro. In het drukvoorbereidingssegment had de computer-to-plate (CtP) business nog steeds af te rekenen met de hevige concurrentiedruk in de offsetmarkten en de zwakke marktomstandigheden in sommige groeilanden.Daartegenover bleven de duurzame drukplatenoplossingen wereldwijd succes kennen. De analoge computer-to-film-business (CtF) ging verder achteruit. Het inkjetsegment zal in het vierde kwartaal voordeel halen uit de successen die het boekte op de vierjaarlijkse vakbeurs drupa (Düsseldorf, Duitsland - 31 mei/10 juni).De combinatie van structurele efficiëntiemaatregelen en positieve grondstofeffecten vormde een tegenwicht voor de concurrentiedrukeffecten. Daardoor kon Agfa Graphics zijn brutowinstmarge optrekken van 27,5% van de omzet in het derde kwartaal van vorig jaar tot 29,5%. De recurrente EBITDA bedroeg 23,9 miljoen euro (7,8% van de omzet) tegenover 24,4 miljoen euro (7,2% van de omzet) in het derde kwartaal van vorig jaar. De recurrente EBIT bedroeg 17,2 miljoen euro (5,6% van de omzet), tegenover 16,8 miljoen euro (5,0% van de omzet) in het derde kwartaal van 2015.Over de eerste negen maanden van 2016 daalde de omzet van de Agfa-Gevaert Groep met -5,1 %, die van Agfa Graphics met -7,1 %.