Agfa Graphics kondigt een wereldwijd prijsverhogingsprogramma aan voor zijn prepress-drukplaten. Afhankelijk van de verschillende contracten, markten en regio's worden onmiddellijk aanzienlijke prijsverhogingen tot 10% doorgevoerd.

"De stijgende aluminiumprijzen - de grootste kostencomponent van een drukplaat - zijn de belangrijkste reden voor deze beslissing," zegt Stefaan Vanhooren, President van Agfa Graphics. "Dankzij de verhoogde intrinsieke recyclagewaarde van de gebruikte drukplaten zal de prijsstijging echter niet noodzakelijk resulteren in een kostenstijging voor onze klanten. We weten dat onze klanten veel waarde hechten aan Agfa Graphics' voortdurende investeringen in geavanceerde drukvoorbereidingstechnologie en aanverwante diensten - zoals in het nieuw gelanceerde ECO3-framework dat staat voor Economy, Ecology en Extra Convenience - die leidt tot aanzienlijke economische voordelen in hun drukkerij. Daarom geloven wij dat onze klanten de beweegredenen achter deze uitzonderlijke prijsverhogende maatregelen zullen begrijpen."

Agfa Graphics kondigt een wereldwijd prijsverhogingsprogramma aan voor zijn prepress-drukplaten. Afhankelijk van de verschillende contracten, markten en regio's worden onmiddellijk aanzienlijke prijsverhogingen tot 10% doorgevoerd."De stijgende aluminiumprijzen - de grootste kostencomponent van een drukplaat - zijn de belangrijkste reden voor deze beslissing," zegt Stefaan Vanhooren, President van Agfa Graphics. "Dankzij de verhoogde intrinsieke recyclagewaarde van de gebruikte drukplaten zal de prijsstijging echter niet noodzakelijk resulteren in een kostenstijging voor onze klanten. We weten dat onze klanten veel waarde hechten aan Agfa Graphics' voortdurende investeringen in geavanceerde drukvoorbereidingstechnologie en aanverwante diensten - zoals in het nieuw gelanceerde ECO3-framework dat staat voor Economy, Ecology en Extra Convenience - die leidt tot aanzienlijke economische voordelen in hun drukkerij. Daarom geloven wij dat onze klanten de beweegredenen achter deze uitzonderlijke prijsverhogende maatregelen zullen begrijpen."