Uit het persbericht:

Tegelijkertijd krijgen klanten toegang tot het nieuwe "Agfa Graphics ECO³ Partnership Programma", een gamma van value added software oplossingen die de klant helpen om significante kostenbesparingen door te voeren en die dus zullen zorgen voor een compensatie van de prijsverhoging.

Met deze prijsverhoging wil Agfa Graphics haar uitgebreide en ambitieuze R&D-roadmap kunnen realiseren en haar klanten blijvend van innovatieve prepress- en printoplossingen voorzien. De R&D-roadmap is erop gericht om oplossingen van de hoogste kwaliteit te bieden, waaronder digitale platen, workflow-software en CTP-systemen. Daarnaast moet deze prijsverhoging ook zorgen voor een compensatie voor de stijgende productiekosten als gevolg van de dalende platenmarkt en de stijgende grondstofprijzen.

Om de prijsstijging te beperken, krijgen klanten van Agfa Graphics dus toegang tot nieuwe value-added softwareoplossingen die de kosten zullen verminderen, zowel in de prepress-, als in de persomgeving, terwijl de kwaliteit en productiviteit worden verbeterd :

-PressTune is een uitgebreide en unieke print standaardisatie tool, die zorgt voor kleurmatching op basis van vastgelegde specificaties en kleurconsistentie tijdens het drukken. Het stelt drukkers in staat om de prestaties van hun pers en operator te volgen, te beheren en te verbeteren. Zodanig worden zowel de voorbereidingstijd, als het afval tijdens het drukken verminderd.

-InkSave past intelligente processen toe die de drukinstellingen verfijnen om het rendement van de drukpersen te verhogen. Dit resulteert in een aanzienlijke vermindering van het inktverbruik met eenzelfde of zelfs verbeterde print kwaliteit. InkSave verhoogt tevens de kleurstabiliteit van de pers, de beeldkwaliteit en de consistentie in druk, wat leidt tot hogere druksnelheden en snellere droogtijden.

Kris Vangeel, Managing Director voor Agfa Graphics Benelux: 'Nergens anders krijgen drukkers zo'n goede prijs-kwaliteitverhouding. Wij verbinden ons ertoe de hoogste kwaliteit van producten en diensten aan te bieden. Aangezien we heel goed begrijpen dat een prijsverhoging nog meer druk op onze klanten legt, willen wij hen de mogelijkheid bieden om deel te nemen aan ons "Agfa ECO³ Partnership Program". Deelname aan dit programma betekent dat we het Agfa-partnerschap met onze klanten verder intensiveren, waardoor ze toegang krijgen tot pas vrijgegeven software, training, expertise en andere nieuwe technologieën. Met deze nieuwe software oplossingen hebben we tot doel onze klanten te helpen bij het verbeteren van hun operationeel resultaat en de kosten verder te verminderen.'

Uit het persbericht:Tegelijkertijd krijgen klanten toegang tot het nieuwe "Agfa Graphics ECO³ Partnership Programma", een gamma van value added software oplossingen die de klant helpen om significante kostenbesparingen door te voeren en die dus zullen zorgen voor een compensatie van de prijsverhoging.Met deze prijsverhoging wil Agfa Graphics haar uitgebreide en ambitieuze R&D-roadmap kunnen realiseren en haar klanten blijvend van innovatieve prepress- en printoplossingen voorzien. De R&D-roadmap is erop gericht om oplossingen van de hoogste kwaliteit te bieden, waaronder digitale platen, workflow-software en CTP-systemen. Daarnaast moet deze prijsverhoging ook zorgen voor een compensatie voor de stijgende productiekosten als gevolg van de dalende platenmarkt en de stijgende grondstofprijzen.Om de prijsstijging te beperken, krijgen klanten van Agfa Graphics dus toegang tot nieuwe value-added softwareoplossingen die de kosten zullen verminderen, zowel in de prepress-, als in de persomgeving, terwijl de kwaliteit en productiviteit worden verbeterd :-PressTune is een uitgebreide en unieke print standaardisatie tool, die zorgt voor kleurmatching op basis van vastgelegde specificaties en kleurconsistentie tijdens het drukken. Het stelt drukkers in staat om de prestaties van hun pers en operator te volgen, te beheren en te verbeteren. Zodanig worden zowel de voorbereidingstijd, als het afval tijdens het drukken verminderd.-InkSave past intelligente processen toe die de drukinstellingen verfijnen om het rendement van de drukpersen te verhogen. Dit resulteert in een aanzienlijke vermindering van het inktverbruik met eenzelfde of zelfs verbeterde print kwaliteit. InkSave verhoogt tevens de kleurstabiliteit van de pers, de beeldkwaliteit en de consistentie in druk, wat leidt tot hogere druksnelheden en snellere droogtijden.Kris Vangeel, Managing Director voor Agfa Graphics Benelux: 'Nergens anders krijgen drukkers zo'n goede prijs-kwaliteitverhouding. Wij verbinden ons ertoe de hoogste kwaliteit van producten en diensten aan te bieden. Aangezien we heel goed begrijpen dat een prijsverhoging nog meer druk op onze klanten legt, willen wij hen de mogelijkheid bieden om deel te nemen aan ons "Agfa ECO³ Partnership Program". Deelname aan dit programma betekent dat we het Agfa-partnerschap met onze klanten verder intensiveren, waardoor ze toegang krijgen tot pas vrijgegeven software, training, expertise en andere nieuwe technologieën. Met deze nieuwe software oplossingen hebben we tot doel onze klanten te helpen bij het verbeteren van hun operationeel resultaat en de kosten verder te verminderen.'