Agfa Graphics lanceert milieuvriendelijke drukplaat Adamas

19/03/18 om 09:08 - Bijgewerkt om 09:07

De nieuwe chemievrije plaat Adamas maakt haar debuut in het voorjaar van 2018. "De plaat maakt zowel snelle plaatverwerking als hoge oplages mogelijk, met optimale drukresultaten en tot 75% minder afval dan vergelijkbare producten," zegt de fabrikant.

Agfa Graphics lanceert milieuvriendelijke drukplaat Adamas

Uit het persbericht:

Deze uiterst gevoelige plaat levert de beste prestaties in combinatie met de specifieke clean-out units voor Adamas van Agfa Graphics. Dankzij hun milieuvriendelijke ontwerp kunnen ze gewoon worden uitgewassen met een pH-neutrale reinigingsoplossing, zonder water.

Iris Bogunovic, Product Manager voor thermische platen. "Adamas strookt helemaal met de duurzame innovatiedrijfveren van ons ECO3-programma, die de klanten ecologische, economische en praktische oplossingen bieden. Met Adamas profiteren commerciële drukkers niet alleen van alle voordelen van chemievrij drukken, maar ook van de nieuwe technologie ThermoLink, die de drukresultaten en de procesefficiëntie aanzienlijk opdrijft."

De gepatenteerde technologie ThermoLink van Agfa Graphics vormt de kern van Adamas. Oplages van 350.000 exemplaren zijn kinderspel voor deze duurzame plaat. ThermoLink draagt bij tot de chemische en mechanische duurzaamheid en optimaliseert de plaatprestaties.

Adamas levert altijd uitmuntende resultaten, ongeacht de toepassing, van commerciële vellendruk en coldset tot heatset drukwerk. En de plaat is compatibel met UV-inkt die droogt met een laag energieverbruik.