Uit het persbericht:

Deze productie-eenheid produceert lithografische aluminium drukplaten voor offsetpersen. De voorbije jaren is de marktvraag voor deze producten licht afgenomen in Europa en de VS. In andere regio's - zoals Azië - stijgt de vraag.

"Deze beslissing maakt deel uit van ons strategisch plan om de wereldwijde productiecapaciteit en de supply chain voor drukplaten te optimaliseren. Dit is noodzakelijk om concurrentieel te blijven in de extreem competitieve en snel veranderende wereldmarkt van de drukvoorbereiding," zegt Stefaan Vanhooren, President van Agfa Graphics. "De sluiting heeft een impact op 125 banen. Wij engageren ons om de sociale impact hiervan zo goed mogelijk te beperken. Deze beslissing zal geen enkele impact hebben op onze hoge normen op het vlak van de leverbaarheid van onze goederen en de dienstverlening aan onze klanten in Noord-Amerika."

Uit het persbericht:Deze productie-eenheid produceert lithografische aluminium drukplaten voor offsetpersen. De voorbije jaren is de marktvraag voor deze producten licht afgenomen in Europa en de VS. In andere regio's - zoals Azië - stijgt de vraag."Deze beslissing maakt deel uit van ons strategisch plan om de wereldwijde productiecapaciteit en de supply chain voor drukplaten te optimaliseren. Dit is noodzakelijk om concurrentieel te blijven in de extreem competitieve en snel veranderende wereldmarkt van de drukvoorbereiding," zegt Stefaan Vanhooren, President van Agfa Graphics. "De sluiting heeft een impact op 125 banen. Wij engageren ons om de sociale impact hiervan zo goed mogelijk te beperken. Deze beslissing zal geen enkele impact hebben op onze hoge normen op het vlak van de leverbaarheid van onze goederen en de dienstverlening aan onze klanten in Noord-Amerika."