Uit het persbericht:

Deze kleinere productie-eenheid produceert lithografische aluminium drukplaten voor offsetpersen. De voorbije jaren is de marktvraag voor deze producten afgenomen, vooral in Europa (nvdr: volgens informatie op een Agfa-webpagina fabriceert de fabriek voornamelijk analoge platen).

"Deze beslissing maakt deel uit van ons globaal plan voor het stroomlijnen en reduceren van onze productiecapaciteit ter verbetering van de kostenstructuur van onze drukplatenactiviteiten. Dit is noodzakelijk om een leidende speler te blijven in een extreem competitieve drukvoorbereidingsmarkt in een context van wereldwijde economische onzekerheid," zegt Stefaan Vanhooren, President van Agfa Graphics.

Na een grondige evaluatie van alle mogelijke alternatieven heeft Agfa Graphics al zijn medewerkers ingelicht van zijn intentie tot sluiting van de fabriek in Vallese, met effect op 120 banen. "We zullen het informatie- en consultatieproces met de werknemersvertegenwoordigers zo snel mogelijk opstarten. Wij engageren ons tot een constructieve dialoog zodat we de sociale impact zo goed als mogelijk kunnen beperken," zegt Stefaan Vanhooren.

Uit het persbericht:Deze kleinere productie-eenheid produceert lithografische aluminium drukplaten voor offsetpersen. De voorbije jaren is de marktvraag voor deze producten afgenomen, vooral in Europa (nvdr: volgens informatie op een Agfa-webpagina fabriceert de fabriek voornamelijk analoge platen)."Deze beslissing maakt deel uit van ons globaal plan voor het stroomlijnen en reduceren van onze productiecapaciteit ter verbetering van de kostenstructuur van onze drukplatenactiviteiten. Dit is noodzakelijk om een leidende speler te blijven in een extreem competitieve drukvoorbereidingsmarkt in een context van wereldwijde economische onzekerheid," zegt Stefaan Vanhooren, President van Agfa Graphics.Na een grondige evaluatie van alle mogelijke alternatieven heeft Agfa Graphics al zijn medewerkers ingelicht van zijn intentie tot sluiting van de fabriek in Vallese, met effect op 120 banen. "We zullen het informatie- en consultatieproces met de werknemersvertegenwoordigers zo snel mogelijk opstarten. Wij engageren ons tot een constructieve dialoog zodat we de sociale impact zo goed als mogelijk kunnen beperken," zegt Stefaan Vanhooren.