De over te nemen drukplaatvolumes zullen gedeeltelijk geïntegreerd worden in Agfa's wereldwijde productienetwerk en gedeeltelijk aangekocht worden bij derden. Verwacht wordt dat deze overname in 2019 tot 30 miljoen euro zal bijdragen aan Agfa Graphics' omzet met een tweecijferige EBITDA.

"Deze overname is een volgende stap in onze strategie voor winstgevende groei. Naast een betekenisvolle toename van onze omzet in drukvoorbereiding, zal de overname Agfa ook helpen om zijn EBITDA-doelstelling van gemiddeld 10% in de komende jaren, te behalen, " zegt Stefaan Vanhooren, President van Agfa Graphics. "Het ervaren team van Ipagsa zal onder haar eigen merk blijven opereren als een afzonderlijke entiteit, geleid door de huidige eigenaar, Lorenzo Ferrari."

"We zijn verheugd om deel uit te maken van een sterke speler in de drukvoorbereidingsindustrie. Via Ipagsa zal Agfa Graphics in staat zijn om de prijsgevoelige regio's en segmenten van de wereldwijde drukmarkt beter aan te pakken en een duidelijk onderscheid te maken met het premiumsegment dat door Agfa Graphics-organisatie wordt bediend", zegt Lorenzo Ferrari, CEO van Ipagsa.

Over Ipagsa

IPAGSA INDUSTRIAL S.L. is een privé-onderneming die zich toelegt op de ontwikkeling, productie en marketing van drukvoorbereidingsoplossingen voor de grafische industrie. Het werd opgericht in 1985 en heeft zijn hoofdkantoor in Rubí, Barcelona (Spanje). Ipagsa exporteert meer dan 80% van haar omzet naar bijna 70 landen. www.ipagsa.com

De over te nemen drukplaatvolumes zullen gedeeltelijk geïntegreerd worden in Agfa's wereldwijde productienetwerk en gedeeltelijk aangekocht worden bij derden. Verwacht wordt dat deze overname in 2019 tot 30 miljoen euro zal bijdragen aan Agfa Graphics' omzet met een tweecijferige EBITDA. "Deze overname is een volgende stap in onze strategie voor winstgevende groei. Naast een betekenisvolle toename van onze omzet in drukvoorbereiding, zal de overname Agfa ook helpen om zijn EBITDA-doelstelling van gemiddeld 10% in de komende jaren, te behalen, " zegt Stefaan Vanhooren, President van Agfa Graphics. "Het ervaren team van Ipagsa zal onder haar eigen merk blijven opereren als een afzonderlijke entiteit, geleid door de huidige eigenaar, Lorenzo Ferrari." "We zijn verheugd om deel uit te maken van een sterke speler in de drukvoorbereidingsindustrie. Via Ipagsa zal Agfa Graphics in staat zijn om de prijsgevoelige regio's en segmenten van de wereldwijde drukmarkt beter aan te pakken en een duidelijk onderscheid te maken met het premiumsegment dat door Agfa Graphics-organisatie wordt bediend", zegt Lorenzo Ferrari, CEO van Ipagsa. Over IpagsaIPAGSA INDUSTRIAL S.L. is een privé-onderneming die zich toelegt op de ontwikkeling, productie en marketing van drukvoorbereidingsoplossingen voor de grafische industrie. Het werd opgericht in 1985 en heeft zijn hoofdkantoor in Rubí, Barcelona (Spanje). Ipagsa exporteert meer dan 80% van haar omzet naar bijna 70 landen. www.ipagsa.com