In de nieuwe productie-eenheid in Mortsel zullen de Zirfon-membranen op industriële schaal geproduceerd worden. Onlangs verkreeg Agfa van de lokale autoriteiten de milieuvergunning voor de nieuwe fabriek. "We hebben er alle vertrouwen in dat onze nieuwe fabriek in oktober 2025 operationeel zal zijn", zegt Pascal Juéry, de CEO van Agfa. Het bedrijf investeert 40 miljoen euro in de productielijn.

Groene waterstof

De innovatieve membranen worden gebruikt als separatoren in alkaline waterelektrolyzers voor de productie van groene waterstof. Vandaag worden de Zirfon-membranen reeds ingezet door wereldwijd zo'n 130 ondernemingen, waarvan een tiental industriële klanten.

"Onze Zirfon-membranenbusiness groeide exponentieel in 2023", stelt Pascal Juéry. De pilootlijn in Mortsel draaide een omzet van bijna 25 miljoen euro. Agfa maakt ook bekend dat de samenwerking met de onderzoeksinstelling VITO wordt voortgezet om een nieuwe generatie van scheidingsmembranen voor alkaline waterelektrolyzers te ontwikkelen. Agfa en VITO werken al langer samen in dit domein. De commerciële lancering van de eerste generatie Zirfon-membranen dateert van 2007.

In de nieuwe productie-eenheid in Mortsel zullen de Zirfon-membranen op industriële schaal geproduceerd worden. Onlangs verkreeg Agfa van de lokale autoriteiten de milieuvergunning voor de nieuwe fabriek. "We hebben er alle vertrouwen in dat onze nieuwe fabriek in oktober 2025 operationeel zal zijn", zegt Pascal Juéry, de CEO van Agfa. Het bedrijf investeert 40 miljoen euro in de productielijn. De innovatieve membranen worden gebruikt als separatoren in alkaline waterelektrolyzers voor de productie van groene waterstof. Vandaag worden de Zirfon-membranen reeds ingezet door wereldwijd zo'n 130 ondernemingen, waarvan een tiental industriële klanten. "Onze Zirfon-membranenbusiness groeide exponentieel in 2023", stelt Pascal Juéry. De pilootlijn in Mortsel draaide een omzet van bijna 25 miljoen euro. Agfa maakt ook bekend dat de samenwerking met de onderzoeksinstelling VITO wordt voortgezet om een nieuwe generatie van scheidingsmembranen voor alkaline waterelektrolyzers te ontwikkelen. Agfa en VITO werken al langer samen in dit domein. De commerciële lancering van de eerste generatie Zirfon-membranen dateert van 2007.