"We zijn enthousiast om de volgende generatie van de Anapurna H3200 te presenteren", zegt Philip Van der Auwera, product manager Sign & Display bij Agfa. De nieuwe hybride grootformaatprinter zet stappen vooruit qua productiviteit en printkwaliteit. Zo is de printsnelheid van de 3,2 meter Anapurna H3200 met bijna 70 procent toegenomen ten opzichte van zijn voorganger (in productiemodus).

Productiviteit en kwaliteit

Net als zijn voorganger heeft de Anapurna H3200 een zes kleuren + wit inktset en UV LED-uitharding. Zowel de printshuttle als de -engine zijn nieuw ontworpen om de productiviteit op te drijven. De printkoppen zorgen volgens Agfa voor een snelle doorvoer - tot 66 m²/uur in productiemodus - en superieure printkwaliteit op zowel flexibele als stijve materialen. Platen kunnen continu aan de printer gevoed worden, tot vier platen kunnen simultaan geprint worden.

"De verbeterde printshuttle draagt ook bij aan een verbeterde beeldkwaliteit, vooral merkbaar in donkere volle tinten", stelt Agfa. De Anapurna kan ingezet worden voor een scala aan toepassingen, van ongecoat stijf materiaal zoals golfkarton en kunststoffen tot rollend materiaal zoals film, vinyl, banners, canvas en gecoate textielsoorten. De Greenguard Gold-gecertificeerde inkten bieden volgens de fabrikant een hoge kleurvibratie en een breed kleurengamma, terwijl Agfa's gepatenteerde 'Thin Ink Layer'-technologie zorgt voor een minimaal inktverbruik.

Beursdebuut in Frankrijk

De Anapurna H3200 zal debuteren op de C!Print-beurs in Lyon (van 6 tot 8 februari 2024). De printer zal er worden gepresenteerd samen met de Tauro H3300 UHS, die beschikt over een vernisoptie en zal worden uitgerust met het Flex roll-to-roll-systeem, een compacte module die de uptime van de printer verhoogt door een vlotte overgang van rollen naar platen of vellen mogelijk te maken zonder ontkoppeling. De nieuwe Anapurna zal ook te zien zijn op de internationale vakbeurs FESPA in Amsterdam (van 19 tot 22 maart 2024).

"We zijn enthousiast om de volgende generatie van de Anapurna H3200 te presenteren", zegt Philip Van der Auwera, product manager Sign & Display bij Agfa. De nieuwe hybride grootformaatprinter zet stappen vooruit qua productiviteit en printkwaliteit. Zo is de printsnelheid van de 3,2 meter Anapurna H3200 met bijna 70 procent toegenomen ten opzichte van zijn voorganger (in productiemodus).Net als zijn voorganger heeft de Anapurna H3200 een zes kleuren + wit inktset en UV LED-uitharding. Zowel de printshuttle als de -engine zijn nieuw ontworpen om de productiviteit op te drijven. De printkoppen zorgen volgens Agfa voor een snelle doorvoer - tot 66 m²/uur in productiemodus - en superieure printkwaliteit op zowel flexibele als stijve materialen. Platen kunnen continu aan de printer gevoed worden, tot vier platen kunnen simultaan geprint worden."De verbeterde printshuttle draagt ook bij aan een verbeterde beeldkwaliteit, vooral merkbaar in donkere volle tinten", stelt Agfa. De Anapurna kan ingezet worden voor een scala aan toepassingen, van ongecoat stijf materiaal zoals golfkarton en kunststoffen tot rollend materiaal zoals film, vinyl, banners, canvas en gecoate textielsoorten. De Greenguard Gold-gecertificeerde inkten bieden volgens de fabrikant een hoge kleurvibratie en een breed kleurengamma, terwijl Agfa's gepatenteerde 'Thin Ink Layer'-technologie zorgt voor een minimaal inktverbruik.