De Flex RTR module maakt het mogelijk om snel van stijve dragers naar soepele substraten over te schakelen en toch een hoog productieniveau te behouden. De module werd ontwikkeld om in de Tauro H3300 UHS LED één enkele printdoorgang mogelijk te maken met een printsnelheid tot 905 m²/uur. Agfa omschrijft de module als "compact, ergonomisch en gebruiksvriendelijk".

"Met één druk op de knop gaan de rollen die de spanning van de drager regelen, omhoog zodat één enkele operator de drager snel en moeiteloos kan veranderen", legt Agfa uit.

De Flex RTR module kan dragers met een breedte tussen 1,6 en 3,3 m verwerken, met een maximum diameter van 400 mm voor de rol en een gewicht van 450 kg. De overgang van printen met één rol naar printen met twee rollen kan door één operator uitgevoerd worden. De rollen die de spanning regelen, kunnen tijdens de wissel op hun positie blijven staan.

Recto-versodruk

Om een precieze recto-versodruk te garanderen, leest het ingebouwde camerasysteem de QR-codes die de gebruikersinterface van de printer genereert. Daarmee kan de precieze plaats van het beeld bepaald worden en kan bij het begin van elke opdracht de printpositie aangepast worden. Als de versodruk onverwachts onderbroken wordt, identificeert het camerasysteem het beeld dat geprint moet worden zodat de productie snel hervat kan worden.

Automatisering

Volgens Agfa draagt de Flex RTR module bij tot de automatisering van de Tauro door de veelzijdigheid van deze hybride printoplossing optimaal te benutten.

"Automatisering staat centraal in de ontwikkeling van onze inkjetoplossingen", legt Dieter Jancart uit, die bij Agfa de afdeling hoogwaardige inkjetoplossingen leidt. "Afhankelijk van het type van opdracht en van de specifieke printvereisten van een bedrijf, stellen we een oplossing op maat voor om het werk zo efficiënt mogelijk af te handelen, ongeacht of het nu om stijve of soepele dragers gaat, of om een combinatie van die twee."

De Flex RTR-module maakt het mogelijk om snel van stijve naar soepele dragers over te schakelen.
De Flex RTR module maakt het mogelijk om snel van stijve dragers naar soepele substraten over te schakelen en toch een hoog productieniveau te behouden. De module werd ontwikkeld om in de Tauro H3300 UHS LED één enkele printdoorgang mogelijk te maken met een printsnelheid tot 905 m²/uur. Agfa omschrijft de module als "compact, ergonomisch en gebruiksvriendelijk". "Met één druk op de knop gaan de rollen die de spanning van de drager regelen, omhoog zodat één enkele operator de drager snel en moeiteloos kan veranderen", legt Agfa uit.De Flex RTR module kan dragers met een breedte tussen 1,6 en 3,3 m verwerken, met een maximum diameter van 400 mm voor de rol en een gewicht van 450 kg. De overgang van printen met één rol naar printen met twee rollen kan door één operator uitgevoerd worden. De rollen die de spanning regelen, kunnen tijdens de wissel op hun positie blijven staan.Om een precieze recto-versodruk te garanderen, leest het ingebouwde camerasysteem de QR-codes die de gebruikersinterface van de printer genereert. Daarmee kan de precieze plaats van het beeld bepaald worden en kan bij het begin van elke opdracht de printpositie aangepast worden. Als de versodruk onverwachts onderbroken wordt, identificeert het camerasysteem het beeld dat geprint moet worden zodat de productie snel hervat kan worden.Volgens Agfa draagt de Flex RTR module bij tot de automatisering van de Tauro door de veelzijdigheid van deze hybride printoplossing optimaal te benutten."Automatisering staat centraal in de ontwikkeling van onze inkjetoplossingen", legt Dieter Jancart uit, die bij Agfa de afdeling hoogwaardige inkjetoplossingen leidt. "Afhankelijk van het type van opdracht en van de specifieke printvereisten van een bedrijf, stellen we een oplossing op maat voor om het werk zo efficiënt mogelijk af te handelen, ongeacht of het nu om stijve of soepele dragers gaat, of om een combinatie van die twee."