"Over het hele boekjaar zag Agfa zijn omzet 8 procent dalen tot 2,25 miljard euro. En de recurrente bedrijfswinst daalde met 26 procent tot 125 miljoen euro", concludeert De Tijd op basis van de vrijgegeven cijfers: "Door de herstructureringslasten duikt het nettoresultaat in het rood, van 45 miljoen euro winst vorig jaar naar een verlies van 15 miljoen euro."

Als er alleen gekeken wordt naar de Agfa Graphics-divisie, dan bedraagt daar de omzetdaling zelfs 12,2 procent. Dat was vooral het gevolg van "de sterke marktgedreven achteruitgang voor analoge computer-to-film-producten en de druk op de volumes voor het digitale computer-to-plate-productaanbod." Het inkjetsegment werd daarentegen gekenmerkt door "een solide prestatie van het high-end Jeti-printergamma en door de voortdurend sterke volumegroei voor het inktaanbod."

In voorbereiding op de toekomst heeft Agfa zich in 2018 gereorganiseerd tot een nieuwe bedrijfsstructuur: "Zo ontstonden op 1 januari 2019 twee nieuwe entiteiten binnen de Agfa-Gevaert Groep: Agfa HealthCare en Agfa. Het nieuwe 'Agfa HealthCare' groepeert alle IT-activiteiten van de voormalige businessgroep Agfa HealthCare. Het nieuwe 'Agfa' omvat de activiteiten van de voormalige businessgroepen Agfa Graphics en Agfa Specialty Products en de beeldvormingsactiviteiten van de voormalige businessgroep Agfa HealthCare."

De activiteiten van het nieuwe 'Agfa' zijn op hun beurt weer opgesplitst en gehergroepeerd in drie divisies, legt het bedrijf uit: "Offset Solutions (de drukvoorbereidingsactiviteiten van het voormalige Agfa Graphics), Digital Print & Chemicals (de inkjetactiviteiten van het voormalige Agfa Graphics en de activiteiten van de voormalige businessgroep Agfa Specialty Products) en Radiology Solutions (de beeldvormingsactiviteiten van het voormalige Agfa HealthCare)."

De alliantie met Lucky HuaGuang Graphics in China, de overname van het Spaanse Ipagsa, maar ook de sluiting van de drukplatenfabriek in Branchburg (VS), hebben verstrekkende gevolgen voor Agfa's activiteiten en zelfs voor de hele offsetindustrie, stelt Christian Reinaudo, President en CEO van de Agfa-Gevaert Groep. De alliantie met Lucky zal nog uitgebreid worden: er wordt onderzocht hoe de samenwerking op het vlak van O&O, productie en distributie valt te intensifiëren. Reinaudo: "We bekijken nu verscheidene opties om de andere activiteiten van Agfa te versterken. Het is ons doel om de toekomst van zowel Agfa HealthCare als Agfa veilig te stellen door hen de slagkracht en de middelen te geven die ze nodig hebben om rendabele groei na te streven."

"Over het hele boekjaar zag Agfa zijn omzet 8 procent dalen tot 2,25 miljard euro. En de recurrente bedrijfswinst daalde met 26 procent tot 125 miljoen euro", concludeert De Tijd op basis van de vrijgegeven cijfers: "Door de herstructureringslasten duikt het nettoresultaat in het rood, van 45 miljoen euro winst vorig jaar naar een verlies van 15 miljoen euro."Als er alleen gekeken wordt naar de Agfa Graphics-divisie, dan bedraagt daar de omzetdaling zelfs 12,2 procent. Dat was vooral het gevolg van "de sterke marktgedreven achteruitgang voor analoge computer-to-film-producten en de druk op de volumes voor het digitale computer-to-plate-productaanbod." Het inkjetsegment werd daarentegen gekenmerkt door "een solide prestatie van het high-end Jeti-printergamma en door de voortdurend sterke volumegroei voor het inktaanbod."In voorbereiding op de toekomst heeft Agfa zich in 2018 gereorganiseerd tot een nieuwe bedrijfsstructuur: "Zo ontstonden op 1 januari 2019 twee nieuwe entiteiten binnen de Agfa-Gevaert Groep: Agfa HealthCare en Agfa. Het nieuwe 'Agfa HealthCare' groepeert alle IT-activiteiten van de voormalige businessgroep Agfa HealthCare. Het nieuwe 'Agfa' omvat de activiteiten van de voormalige businessgroepen Agfa Graphics en Agfa Specialty Products en de beeldvormingsactiviteiten van de voormalige businessgroep Agfa HealthCare."De activiteiten van het nieuwe 'Agfa' zijn op hun beurt weer opgesplitst en gehergroepeerd in drie divisies, legt het bedrijf uit: "Offset Solutions (de drukvoorbereidingsactiviteiten van het voormalige Agfa Graphics), Digital Print & Chemicals (de inkjetactiviteiten van het voormalige Agfa Graphics en de activiteiten van de voormalige businessgroep Agfa Specialty Products) en Radiology Solutions (de beeldvormingsactiviteiten van het voormalige Agfa HealthCare)."De alliantie met Lucky HuaGuang Graphics in China, de overname van het Spaanse Ipagsa, maar ook de sluiting van de drukplatenfabriek in Branchburg (VS), hebben verstrekkende gevolgen voor Agfa's activiteiten en zelfs voor de hele offsetindustrie, stelt Christian Reinaudo, President en CEO van de Agfa-Gevaert Groep. De alliantie met Lucky zal nog uitgebreid worden: er wordt onderzocht hoe de samenwerking op het vlak van O&O, productie en distributie valt te intensifiëren. Reinaudo: "We bekijken nu verscheidene opties om de andere activiteiten van Agfa te versterken. Het is ons doel om de toekomst van zowel Agfa HealthCare als Agfa veilig te stellen door hen de slagkracht en de middelen te geven die ze nodig hebben om rendabele groei na te streven."