De Antwerpse beeldvormingsgroep bracht de Offset Solutions-activiteiten begin vorig jaar onder in een zelfstandige vennootschapsstructuur. Voor veel waarnemers was dat de voorbode van een verkoop. De afdeling, die sinds juli 2020 wordt geleid door Luc Delagaye, maakt drukplaten en drukvoorbereidingstechnologie voor drukkerijen.

Bijna de helft van de groepsomzet

De tanende Offset-divisie boekte in 2021 nog een omzet van 748 miljoen euro, wat overeenkomst met 43 procent van de groepsomzet van Agfa. De ebitda (voor reorganisatiekosten en niet-recurrente resultaten) kwam uit op 12,4 miljoen euro.

Volgens de vakbond ABVV-Agfa zouden de verkoopplannen van de drukplatendivisie een impact hebben op 187 werknemers in België. Wereldwijd zou het om 1.550 mensen gaan.

Na de mogelijke verkoop van de drukplatendivisie zal Agfa nog drie divisies tellen: Healthcare IT (medische beeldvorming), Radiology Solutions (toestellen en software voor radiologie-afdelingen van ziekenhuizen) en Digital Print & Chemicals (printers en inkten voor industriële toepassingen).

De Antwerpse beeldvormingsgroep bracht de Offset Solutions-activiteiten begin vorig jaar onder in een zelfstandige vennootschapsstructuur. Voor veel waarnemers was dat de voorbode van een verkoop. De afdeling, die sinds juli 2020 wordt geleid door Luc Delagaye, maakt drukplaten en drukvoorbereidingstechnologie voor drukkerijen.De tanende Offset-divisie boekte in 2021 nog een omzet van 748 miljoen euro, wat overeenkomst met 43 procent van de groepsomzet van Agfa. De ebitda (voor reorganisatiekosten en niet-recurrente resultaten) kwam uit op 12,4 miljoen euro.Volgens de vakbond ABVV-Agfa zouden de verkoopplannen van de drukplatendivisie een impact hebben op 187 werknemers in België. Wereldwijd zou het om 1.550 mensen gaan.Na de mogelijke verkoop van de drukplatendivisie zal Agfa nog drie divisies tellen: Healthcare IT (medische beeldvorming), Radiology Solutions (toestellen en software voor radiologie-afdelingen van ziekenhuizen) en Digital Print & Chemicals (printers en inkten voor industriële toepassingen).