Agfa kwam met drie nieuwe inkjetprinters naar de internationale print- en signbeurs Fespa in Amsterdam (19-22 maart 2024). Met de presentatie van de Jeti Condor RTR5200 HS werd meteen duidelijk wat het commerciële partnership van Agfa met sectorgenoot EFI in de praktijk betekent. De roll-to-roll inkjetprinter, die gebouwd wordt door EFI, heeft een spanwijdte van 5,2 meter en haalt een snelheid tot 672 m²/u. De Condor kan volgens Agfa een grote verscheidenheid aan flexibele substraten verwerken, tot drie rollen simultaan. De printer kan geüpgraded worden met lichte kleuren en beschikt over wit en vernis voor brede toepassingsmogelijkheden.

Bronco

Met de hybride Jeti Bronco H33000 voegt Agfa een nieuwe 3,3 meter UV LED inkjetprinter toe aan het assortiment. De Bronco bouwt voort op de Tauro hard- en software. De printer verwerkt diverse sign- en displayopdrachten in zes kleuren plus wit met optionele primer. Continue aanvoer van platen verhoogt de productiviteit terwijl onafhankelijk dubbelrol printen het simultaan bedrukken van verschillende rolformaten of diverse media mogelijk maakt. In de eerste fase zal de Bronco beschikbaar zijn met twee rijen printkoppen. De printer kan geüpgraded worden naar een versie met vier rijen.

Ciervo

De derde introductie in Amsterdam was de Anapurna Ciervo H3200. "Sinds de introductie van de eerste Anapurna meer dan 20 jaar geleden, is de familie blijven evolueren", stelt Agfa. De nieuwe 3,2 hybride Ciervo wordt geprofileerd als een veelzijdige printer die een breed scala aan printopdrachten aankan. De Ciervo biedt een betere printkwaliteit en een hogere productiviteit dan zijn voorganger - met bijna 70 procent hogere printsnelheid in Productiemodus. De continue plateninvoercapaciteit maakt efficiënt printen op rigide materialen mogelijk, tot vier platen tegelijk.

De printerportfolio kreeg een nieuwe look en feel en wordt in de markt gezet met de baseline 'Powerful by Nature'.

Grizzly en Tauro

Op de Fespa-stand was ook de Onset Grizzly X3 HS in actie te zien. De Grizzly is een snelle vlakbed inkjetpers die zware operaties combineert met printkwaliteit. Met een snelheid tot 1450 m²/u en meerdere automatiseringsopties - inclusief laad-/losrobots - is deze machine geschikt voor grafische en verpakkingsopdrachten met een hoog volume. De Grizzly draait op de Greenguard Gold-gecertificeerde inkten van Agfa. "Met de nieuw ontwikkelde witte printfunctie past de Onset witte inkt 40 procent sneller toe in vergelijking met het gebruik van niet-Agfa-inkt", claimt de producent.

Ook Agfa's snelste hybride grootformaat inkjetprinter was op Fespa te zien. De Jeti Tauro H3300 UHS is geschikt voor 24/7 printproductie tot 3,3 m breed en aan een snelheid van 905 m²/u. De Tauro H3300 kan voor zowel verpakkings- als displayopdrachten ingezet worden.

Agfa kwam met drie nieuwe inkjetprinters naar de internationale print- en signbeurs Fespa in Amsterdam (19-22 maart 2024). Met de presentatie van de Jeti Condor RTR5200 HS werd meteen duidelijk wat het commerciële partnership van Agfa met sectorgenoot EFI in de praktijk betekent. De roll-to-roll inkjetprinter, die gebouwd wordt door EFI, heeft een spanwijdte van 5,2 meter en haalt een snelheid tot 672 m²/u. De Condor kan volgens Agfa een grote verscheidenheid aan flexibele substraten verwerken, tot drie rollen simultaan. De printer kan geüpgraded worden met lichte kleuren en beschikt over wit en vernis voor brede toepassingsmogelijkheden.Met de hybride Jeti Bronco H33000 voegt Agfa een nieuwe 3,3 meter UV LED inkjetprinter toe aan het assortiment. De Bronco bouwt voort op de Tauro hard- en software. De printer verwerkt diverse sign- en displayopdrachten in zes kleuren plus wit met optionele primer. Continue aanvoer van platen verhoogt de productiviteit terwijl onafhankelijk dubbelrol printen het simultaan bedrukken van verschillende rolformaten of diverse media mogelijk maakt. In de eerste fase zal de Bronco beschikbaar zijn met twee rijen printkoppen. De printer kan geüpgraded worden naar een versie met vier rijen.De derde introductie in Amsterdam was de Anapurna Ciervo H3200. "Sinds de introductie van de eerste Anapurna meer dan 20 jaar geleden, is de familie blijven evolueren", stelt Agfa. De nieuwe 3,2 hybride Ciervo wordt geprofileerd als een veelzijdige printer die een breed scala aan printopdrachten aankan. De Ciervo biedt een betere printkwaliteit en een hogere productiviteit dan zijn voorganger - met bijna 70 procent hogere printsnelheid in Productiemodus. De continue plateninvoercapaciteit maakt efficiënt printen op rigide materialen mogelijk, tot vier platen tegelijk.