"We kijker ernaar uit om de print- en signcommunity weer in levenden lijve op een beursstand te ontmoeten", zegt Agfa sales manager Inkjet Niko Dheedene. Op de vakbeurs Sing2Com in Kortrijk (19-21 september) stelt Agfa onder andere de Anapurna H1650i LED-printer tentoon. "Een echte allrounder, daar begint het heel vaak mee in de print- en signbranche", duidt Dheedene.

"Hoewel we in de afgelopen anderhalf jaar een reeks drukbezochte virtuele evenementen en tal van onlinedemonstraties hebben georganiseerd, kijken we ernaar uit om de behoeften van drukkerijen weer live te bespreken", zegt Tom Vermeulen, het hoofd van Agfa's businessunit Inkjet Sign & Display. Op de internationale vakbeurs Fespa in Amsterdam (12-15 oktober) worden verschillende nieuwigheden getoond.

Warmtegevoelige rolmaterialen

Voor het hoogste sign- en displaysegment is er de 3,3 meter brede hybride Jeti Tauro H3300 UHS LED-inkjetprinter. Deze machine is gericht op 24/7-productie van printopdrachten. De Jeti Tauro haalt een snelheid van 600 m²/u. Naast sign- en display-werk is deze printer ook geschikt voor het bedrukken van golfkarton. De Jeti Tauro H3300 LED is leverbaar in zes configuraties: vier voor het bedrukken van plaatmateriaal en twee voor rollendruk. Op Fespa wordt de printer getoond met een handbediende laadtafel en een automatische ontlader.

Een andere nieuwe printer is de 3,2 meter brede Avinci CX3200-sublimatietextielprinter. Deze produceert prints van hoge kwaliteit op uiteenlopende polyesterweefsels voor indoor of outdoor soft signage en interieurdecoratie, hetzij rechtstreeks, hetzij met transferpapier als tussenstap.

In Amsterdam zal ook Agfa's Oberon RTR3300 te zien zijn. Deze 3,3 meter brede rollenprinter combineert kwaliteit en hoge doorvoer met gebruiksgemak. Met zijn UV-LED uithardingslampen en watergekoelde tafel kan deze printer de meest warmtegevoelige rolmaterialen aan. De optionele dual-roll-functie maakt efficiënt afdrukken op twee kleinere mediarollen mogelijk. Alle machines worden aangestuurd door Agfa's Asanti-software.

Nieuw managementtalent in Mortsel

Begin september maakte Agfa-Gevaert ook enkele nieuwe benoemingen bekend. Zo werd Gunther Koch aangesteld als Chief Human Resources Officer en lid van het Executive Committee. Koch is een handelsingenieur die afstudeerde aan de Solvay Business School. Hij begon zijn loopbaan bij PWC als financieel auditeur, waarna hij Proximus vervoegde als projectconsultant. Later ging hij bij Sabena werken aan de overgang naar Brussels Airlines. De laatste 18 jaar had Koch verschillende HR-verantwoordelijkheden voor GlaxoSmithKline. De voorbije tien jaar was hij senior VP HR voor de wereldwijde vaccinafdeling van GSK.

Mike Horsten, Global Business Manager InterioJet.
De Nederlander Mike Horsten komt naar Agfa als Global Business Manager InterioJet, de watergebaseerde inkjetprinters voor het bedrukken van decorpapier voor interieurdecoratie, zoals laminaatvloeren en meubels. Slotex in Rusland en Chiyoda in Genk waren bij de eerste ondernemingen die het nieuwe InterioJet-systeem in gebruik namen. Mike Horsten heeft meer dan dertig jaar ervaring in marketing- en verkoopstrategie, hoofdzakelijk in inkjettechnologie. Hij was onder andere actief bij HP, Mimaki Europe en ColorGATE.

"We kijker ernaar uit om de print- en signcommunity weer in levenden lijve op een beursstand te ontmoeten", zegt Agfa sales manager Inkjet Niko Dheedene. Op de vakbeurs Sing2Com in Kortrijk (19-21 september) stelt Agfa onder andere de Anapurna H1650i LED-printer tentoon. "Een echte allrounder, daar begint het heel vaak mee in de print- en signbranche", duidt Dheedene."Hoewel we in de afgelopen anderhalf jaar een reeks drukbezochte virtuele evenementen en tal van onlinedemonstraties hebben georganiseerd, kijken we ernaar uit om de behoeften van drukkerijen weer live te bespreken", zegt Tom Vermeulen, het hoofd van Agfa's businessunit Inkjet Sign & Display. Op de internationale vakbeurs Fespa in Amsterdam (12-15 oktober) worden verschillende nieuwigheden getoond.Voor het hoogste sign- en displaysegment is er de 3,3 meter brede hybride Jeti Tauro H3300 UHS LED-inkjetprinter. Deze machine is gericht op 24/7-productie van printopdrachten. De Jeti Tauro haalt een snelheid van 600 m²/u. Naast sign- en display-werk is deze printer ook geschikt voor het bedrukken van golfkarton. De Jeti Tauro H3300 LED is leverbaar in zes configuraties: vier voor het bedrukken van plaatmateriaal en twee voor rollendruk. Op Fespa wordt de printer getoond met een handbediende laadtafel en een automatische ontlader.Een andere nieuwe printer is de 3,2 meter brede Avinci CX3200-sublimatietextielprinter. Deze produceert prints van hoge kwaliteit op uiteenlopende polyesterweefsels voor indoor of outdoor soft signage en interieurdecoratie, hetzij rechtstreeks, hetzij met transferpapier als tussenstap.In Amsterdam zal ook Agfa's Oberon RTR3300 te zien zijn. Deze 3,3 meter brede rollenprinter combineert kwaliteit en hoge doorvoer met gebruiksgemak. Met zijn UV-LED uithardingslampen en watergekoelde tafel kan deze printer de meest warmtegevoelige rolmaterialen aan. De optionele dual-roll-functie maakt efficiënt afdrukken op twee kleinere mediarollen mogelijk. Alle machines worden aangestuurd door Agfa's Asanti-software.